Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύο ακόμη μέρες για την πιο συγκινητική έκθεση της χρονιάς

Δύο ακόμη μέρες για την πιο συγκινητική έκθεση της χρονιάς

Ξεκινώντας από τις παραδοσιακές νυφικές φορεσιές του 19ου αιώνα και περνώντας στην ευρωπαϊκή μόδα, η έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη είχε σαν βασικό στόχο να αναδείξει την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν τα νυφικά ενδύματα, και μέσω αυτής της ποικιλίας την ιδιαίτερη κοινωνική και βιωματική […]

Ξεκινώντας από τις παραδοσιακές νυφικές φορεσιές του 19ου αιώνα και περνώντας στην ευρωπαϊκή μόδα, η έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη είχε σαν βασικό στόχο να αναδείξει την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων που παρουσιάζουν τα νυφικά ενδύματα, και μέσω αυτής της ποικιλίας την ιδιαίτερη κοινωνική και βιωματική λειτουργία του νυφικού φορέματος. Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις γυναίκες που φόρεσαν τα νυφικά που εκτίθενται τονίζοντας έτσι τον βιωματικό χαρακτήρα ενός ενδύματος και το έντονο συναισθηματικό φορτίο που αυτό φέρει φωτίζοντας την προσωπικότητα της γυναίκας που το επέλεξε.  
Επιπλέον, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, με τη συνεργασία του Λυκείου των Ελληνίδων και του Μουσείου Μπενάκη,  έδωσε παράταση στην αρχική έκθεση καθώς κατά τη διάρκεια της δωρίθηκαν επιπλέον φορέματα.
Ο gamos.gr έχει αγκαλιάσει αυτό το σπουδαίο εγχείρημα  ως χορηγός επικοινωνίας, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσουμε εμβληματικές δημιουργίες ιστορικών ελληνικών οίκων, μεταξύ των οποίων οι Mady Donnet, Georgette, Οίκος Τσούχλου, Οίκος Τσοπανέλη, C. Mavropoulos, Νίκος-Τάκης, αλλά και τεράστιων διεθνών ονομάτων όπως ο εμβληματικός -Έλληνας- Jean Dessès, και οι Mme Grès, Yves Dooms και Etienne Brunel.
Μουσείο Μπενάκη – Κτίριο Πειραιώς: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, 210 3453111
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 25 Μαΐου 2015  
Ωράριο Λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: Κλειστά
Τιμή εισιτηρίου έκθεσης: € 5 Τιμή μειωμένου εισιτηρίου: €2,5 (επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για τις σχετικές λεπτομέρειες http://www.benaki.gr/admission)

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024