Η Κομισιόν κατηγορεί τρεις τράπεζες για χειραγώγηση δεικτών αναφοράς του ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε κατηγορίες κατά τριών τραπεζών -της HSBC, της Credit Agricole και της JPMorgan- για χειραγώγηση των βασικών χρηματοπιστωτικών δεικτών αναφοράς που συνδέονται με το ευρώ, ανοίγοντας το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε κατηγορίες κατά τριών τραπεζών -της HSBC, της Credit Agricole και της JPMorgan- για χειραγώγηση των βασικών χρηματοπιστωτικών δεικτών αναφοράς που συνδέονται με το ευρώ, ανοίγοντας το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λόγους ανησυχίας ότι οι τρεις τράπεζες μπορεί να έχουν λάβει μέρος σε σχέδιο συνεννόησης με στόχο τη διαστρέβλωση της φυσιολογικής πορείας καθορισμού των τιμών για τα παράγωγα που βασίζονται σε επιτόκια του ευρώ», ανακοίνωσε η Αρχή της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό.
Οι τρεις τράπεζες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως 10% του συνολικού τους τζίρου, εάν κριθεί ότι παραβίασαν τους κανόνες της ΕΕ για τον ανταγωνισμό.
Τον περασμένο Δεκέμβριο επιβλήθηκε πρόστιμο – ρεκόρ, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, σε έξι τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank, η Royal Bank of Scotland και η Citigroup για αντίστοιχα αδικήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Επιχείρηση Santa Tracker – Πώς ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί τον Άη-Βασίλη
- Η Κίνα καταπολεμά την υπογεννητικότητα με βρεφονηπιακή φροντίδα και φόρο στα προφυλακτικά
- Λίβερπουλ – Λιντς 0-0: Το 2026 μπήκε… στραβά για τους «κόκκινους»
- Unboxing όπως εθισμός: Η οικονομία της ντοπαμίνης στην υπηρεσία του κέρδους
- Θρίλερ: Τάνκερ που έπλεε από το Ιράν στην Βενεζουέλα και κυνηγούν οι ΗΠΑ γράφτηκε σε ρωσικό νηολόγιο
- Η νέα «γκρίζα ζώνη» του αμερικανικού μπάσκετ



