Συντονισμός κεντρικών τραπεζών για τις συναλλαγές σε χρυσό
Συμφωνία για τον συντονισμό των συναλλαγών τους σε χρυσό έως το Σεπτέμβριο του 2019 συνομολόγησαν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης. Οι υπογράφοντες σημειώνουν ότι προ το παρόν, δεν έχουν σχέδια να πουλήσουν σημαντικές ποσότητες χρυσού.
Συμφωνία για τον συντονισμό των συναλλαγών τους σε χρυσό έως το Σεπτέμβριο του 2019 συνομολόγησαν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης.
Η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 27 Σεπτεμβρίου 2014 και θα αναθεωρηθεί μετά από πέντε χρόνια.
Οι βασικοί άξονες της συμφωνίας συνίστανται στα εξής:
-Ο χρυσός παραμένει σημαντικό στοιχείο των παγκόσμιων νομισματικών αποθεμάτων.
-Τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις συναλλαγές χρυσού έτσι ώστε να αποφευχθούν αναταράξεις στην αγορά. Επιπλέον,
-Οι υπογράφοντες σημειώνουν ότι προ το παρόν, δεν έχουν σχέδια να πουλήσουν σημαντικές ποσότητες χρυσού.
Τη συμφωνία υπογράφουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , όλες οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας και η Εθνική Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας .
Στα 1.293,30 δολάρια ανά ουγγιά διαμορφώνεται σήμερα Δευτέρα η τιμή του χρυσού με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για τις προοπτικές της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;

