Με αέρα νικητή έφτασε στο Νέο Δελχί ο νέος πρωθυπουργός της Ινδίας
Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκε το Νέο Δελχί τον νέο πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντα Μοντί, ο οποίος πέτυχε ιστορική νίκη στις βουλευτικές εκλογές, φέρνοντας τη χώρα ενώπιον αλλαγής μετά από πολύχρονη κυριαρχία του κόμματος του «Εθνικού Κογκρέσου». «Η εποχή της διχαστικής πολιτικής έχει τελειώσει. Από σήμερα ξεκινάμε μια πολιτική που θα ενώνει όλους τους ανθρώπους» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος που τον περίμενε με σημαίες στα χέρια.
Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκε το Νέο Δελχί τον νέο πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντα Μοντί, ο οποίος πέτυχε ιστορική νίκη στις βουλευτικές εκλογές, φέρνοντας τη χώρα ενώπιον αλλαγής μετά από πολύχρονη κυριαρχία του κόμματος του «Εθνικού Κογκρέσου».
Ο Μοντί έφτασε στην πρωτεύουσα της Ινδίας από τον τόπο καταγωγής του, το Γκουτζαράτ με τον αέρα νικητή, καθώς τα εκλογικά αποτελέσματα δίνουν στο κόμμα του, το BJP, την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και τη δυνατότητα να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία ο Μοντί επικεντρώθηκε στους τρόπους με τους οποίους θα αναζωογονηθεί η οικονομία της χώρας.
Ωστόσο, πολλοί Ινδοί εξακολουθούν να αμφισβητούν τον Μοντί, ισχυριζόμενοι ότι δεν έλαβε αρκετά μέτρα το 2002 για να σταματήσει τις ταραχές που ξέσπασαν στο Γκουτζαράτ, με αποτέλεσμα πάνω από 1.000 άνθρωποι να σκοτωθούν, οι περισσότεροι εκ των οποίων μουσουλμάνοι.
Ο Ναρέντα Μοντί είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και δεν διώχθηκε ποτέ.
«Η Ινδία έχει κερδίσει»
Κατά την άφιξη στο Νέο Δελχί, έτυχε θερμής υποδοχής από τους υποστηρικτές του που τον περίμεναν με σημαίες στα χέρια.
«Η εποχή της διχαστικής πολιτικής έχει τελειώσει. Από σήμερα ξεκινάμε μια πολιτική που θα ενώνει όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να πάμε την Ινδία μπροστά» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Στην έδρα του BJP όπου κατευθύνθηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, μια μπάντα έπαιζε, ενώ όλος ο δρόμος ήταν στολισμένος με μπαλόνια.
Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας σε όλο το μήκος της διαδρομής
«Η Ινδία νίκησε, καλύτερες μέρες έρχονται» έγραψε ο Μοντί την Παρασκευή στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον συνεχάρηκαν τον Μοντί για την ιστορική του νίκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Η επίθεση-φωτιά, οι «κατοστάρες» και τα ιστορικά ρεκόρ που κυνηγάει
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρους οι εφοριακοί που κατηγορούνται για «φακελάκια» – Τι είπαν στις απολογίες τους
- Ανακωχή: «Φιλάω το χέρι του Αχιλλέα, φονιά του γιου μου»
- Στον κόσμο του «6-7»: Τι σημαίνει το meme που λατρεύει η Gen Alpha και δεν καταλαβαίνουν οι γονείς
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς


