Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και δεύτερη διαθήκη άφησε ο Κορνέλιους Γκούρλιτ

Και δεύτερη διαθήκη άφησε ο Κορνέλιους Γκούρλιτ

Ο συλλέκτης έργων τέχνης Κορνέλιους Γκούρλιτ, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα, είχε συντάξει και δεύτερη διαθήκη, ανακοίνωσε γερμανικό δικαστήριο. Ο Γκούρλιτ, ο οποίος έκρυβε για χρόνια έναν θησαυρό από πίνακες και χαρακτικά, πολλά από τα οποία είχαν κλαπεί από τους Ναζί, άφησε τα έργα τέχνης στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βέρνης στην Ελβετία.

Ο συλλέκτης έργων τέχνης Κορνέλιους Γκούρλιτ, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα, είχε συντάξει και δεύτερη διαθήκη, ανακοίνωσε γερμανικό δικαστήριο.

Η δεύτερη διαθήκη είναι συμπληρωματική της πρώτης και συντάχθηκε στις 21 Φεβρουαρίου. Η πρώτη διαθήκη είχε συνταχθεί στις 9 Ιανουαρίου.

Ο Γκούρλιτ, ο οποίος έκρυβε για χρόνια έναν θησαυρό από πίνακες και χαρακτικά, πολλά από τα οποία είχαν κλαπεί από τους Ναζί, άφησε τα έργα τέχνης στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βέρνης στην Ελβετία.

Πρόεδρος γερμανικού δικαστηρίου θύμισε ότι οι Γερμανοί έχουν στη διάθεσή τους έξι εβδομάδες για να διεκδικήσουν το μερίδιό τους από την περιουσία του Γκούρλιτ, ενώ οι αλλοδαποί κληρονόμοι έχουν περιθώριο έξι μηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024