Ξεκινά η τέταρτη αξιολόγηση του κυπριακού Μνημονίου από την τρόικα
Ξεκινά η τέταρτη αξιολόγηση του κυπριακού Μνημονίου από την τρόικα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης την 16η Μαΐου. Η τρέχουσα αξιολόγηση θα εστιάσει στον χρηματοπιστωτικό τομέα και συγκεκριμένα στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και σε μεταρρυθμίσεις σχετικές με τον χώρο της υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων.
Ξεκινά η τέταρτη αξιολόγηση του κυπριακού Μνημονίου από την τρόικα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης την 16η Μαΐου.
Η τρέχουσα αξιολόγηση θα εστιάσει στον χρηματοπιστωτικό τομέα και συγκεκριμένα στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και σε μεταρρυθμίσεις σχετικές με τον χώρο της υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων.
Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών και την προσεχή ανακεφαλαιοποίηση του συνεργατικού πιστωτικού τομέα, η τρόικα έχει ζητήσει από τις κυπριακές αρχές να διασφαλίσουν ότι τα πιστωτικά ιδρύματα και οι συνεργατικές τράπεζες θα υλοποιούν με αποτελεσματικό τρόπο τα σχέδια αναδιάρθρωσής τους.
Το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ δίνουν βάρος και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και χαρακτηρίζουν βασική προτεραιότητα τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας. Στόχος του προγράμματος της Κύπρου είναι να ενοποιηθούν οι υφιστάμενες κοινωνικές παροχές και να θεσπιστεί ένα σύστημα εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος, ούτως ώστε να παρέχεται επαρκής κοινωνική προστασία στα ευάλωτα νοικοκυριά κατά την τρέχουσα φάση ύφεσης.
Το κυπριακό ΑΕΠ αναμένεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 4,8% το 2014, καθώς η εγχώρια ζήτηση θα επηρεαστεί αρνητικά από την ανάγκη προσαρμογής του χρέους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Dailypost: «Όταν ο Μάριος Ηλιόπουλος πανηγύριζε με την κούπα του Ολυμπιακού το 2012»
- Μιλένα Αποστολάκη: Στοχευμένη επιδίωξη της ΝΔ η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
- Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε διώροφη κατοικία στο Νέο Σούλι
- «Λάθος» η αποδέσμευση κονδυλίων 10 δισ. ευρώ προς την Ουγγαρία, λέει η γενική εισαγγελέας της ΕΕ
- Ορίστηκε δικάσιμος για τη δισεκατομμυρίων δολαρίων αγωγή του Ντόναλντ Τραμπ κατά του BBC
- Ζαχαριάδης: Αδιανόητο να δίνει συνέντευξη ο διοικητής της ΤτΕ στον μηχανισμό τρολ της ΝΔ, την «Ομάδα Αλήθειας»
