Στο λιμάνι του Αθηνιού της Σαντορίνης κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης», το οποίο περίπου στις 3:50 τα ξημερώματα προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, αποκολλήθηκε επιτυχώς με ίδια μέσα κατόπιν ελέγχου που διενήργησε δύτης και προσπαθειών του πληρώματος.

Το πλοίο της ΑΝΕΚ, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, μετέφερε 190 επβάτες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά), από τους οποίος ζητήθηκε προληπτικά να φορέσουν σωσίβια και να βγουν στο κατάστρωμα. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Παρόλα αυτά το Κέντρο Υγείας και ο Δήμος είχαν τεθεί προληπτικά σε επιφυλακή.

Στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, για να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτούνταν μετεπιβίβαση των επιβατών.

{{{ map }}}

Παράλληλα ιδιώτης δύτης καταδύθηκε για να ελέγξει αν το πλοίο έχει υποστεί ζημιές στα ύφαλα του και αν είναι ασφαλές να αποκολληθεί με δικά του μέσα.

Ο δύτης δεν διαπίστωσε σημαντική ζημιά, όπως κάποιο ρήγμα, που θα προκαλούσε εισροή υδάτων, και κρίθηκε ασφαλές να πάει με χαμηλή ταχύτητα στο λιμάνι της Σαντορίνης, όπου έδεσε τελικά λίγο πριν από τις 7:30 το πρωί..

Το πλοίο θα ελεγχθεί ξανά στον Αθηνιό από ειδικό κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και μετά θα αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει το δρομολόγιο ή αν θα ταξιδέψουν οι επιβάτες με άλλο πλοίο.

Ως πιθανή αιτία για το ατύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναφέρεται το μπλακ άουτ στις μηχανές.

Το «Πρέβελης» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Μετέφερε 32 φορτηγά, 19 ΙΧ οχήματα, δύο λεωφορεία και έξι δίκυκλα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ