Νέα πρόκληση της Άγκυρας, οριοθετεί υφαλοκρηπίδα με το ψευδοκράτος
Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η ενέργεια της Αγκυρας να καταθέσει στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση αναφορικά με οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας της με ψευδοκράτος. «Το κείμενο αυτό δεν έχει οιαδήποτε νομική ισχύ στη διεθνή έννομη τάξη, είναι άκυρο και άνευ περιεχομένου» αναφέρει το ΥΠΕΞ.
Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η ενέργεια της Άγκυρας να καταθέσει στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση αναφορικά με οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας της με ψευδοκράτος. «Το κείμενο αυτό δεν έχει οιαδήποτε νομική ισχύ στη διεθνή έννομη τάξη, είναι άκυρο και άνευ περιεχομένου» αναφέρει το ΥΠΕΞ.
Παράλληλα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει: «Οι ενέργειες της Τουρκίας, καταφανώς παράνομες από πλευράς Διεθνούς Δικαίου και αντίθετες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνεχίζουν να προσβάλλουν την Διεθνή Κοινότητα, προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν την παράνομη στρατιωτική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
» Η χρονική στιγμή, μάλιστα, της εκδήλωσης των ενεργειών αυτών, σε μία περίοδο, δηλαδή, έντονης κινητικότητας και διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, προκαλεί εύλογα ερωτήματα, αναφορικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
