«Να κρατήσουμε την Ρεάλ μακριά από την εστία μας» ο Γκουαρντιόλα
Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρντιόλα, στηρίζει πολλά στον... θυμό του Φρανκ Ριμπερί, παρά την πρόσφατη πτώση στην απόδοσή του, προκειμένου οι πρωταθλητές Ευρώπης να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρντιόλα, στηρίζει πολλά στον… θυμό του Φρανκ Ριμπερί, παρά την πρόσφατη πτώση στην απόδοσή του, προκειμένου οι πρωταθλητές Ευρώπης να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» της Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Γάλλος ακραίος είχε εξαιρετική σεζόν έως ότου η Μπάγερν εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο της Μπουντεσλίγκα, επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος. Από τότε, όμως, η ομάδα δείχνει να είναι… σκιά αυτής που έσπαγε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο στην πορεία της για την κατάκτηση του τίτλου, με αποτέλεσμα να μετράει μόλις δύο νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες της για το πρωτάθλημα, ενώ ο Ριμπερί δεν πραγματοποιεί το ίδιο καλές εμφανίσεις στις πτέρυγες της βαυαρικής επίθεσης.
«Ο Φρανκ Ριμπερί είναι εξαιρετικά σημαντικός γι’ αυτό το σύλλογο, για την ομάδα» δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα ρεβάνς με τη «βασίλισσα», στον οποίο η Μπάγερν καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 από την ήττα στη Μαδρίτη για να προκριθεί στον τελικό, και συνέχισε:
«Έπαιζε με θυμό εναντίον της Βέρντερ Βρέμης (σ.σ. η Μπάγερν νίκησε το Σάββατο με 5-2). Ο Φρανκ χρειάζεται αυτή την επιθετικότητα, χρειάζεται να παίζει με θυμό. Συνεχίζει να μάχεται και γι’ αυτό οι φίλαθλοι τον αγαπούν. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Μπάγερν, πάντα αποδίδει στο υψηλότερο επίπεδο και χρειαζόμαστε τον καλύτερο Ριμπερί».
Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι με τη Ρεάλ, ο Γκουαρντιόλα τόνισε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο (σ.σ. προπονητής των «μερένχες») Κάρλο Αντσελότι θα στήσει την ομάδα του με τέτοιο τρόπο, προκειμένου απλά να κρατήσει το αποτέλεσμα.
Αυτό θα είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Προφανώς, είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να σκοράρουμε περισσότερα από ένα γκολ. Η Ρεάλ είναι μια γρήγορη ομάδα, επομένως πρέπει πάντα να έχουμε καλές θέσεις, όταν χάνουμε την κατοχή της μπάλας. Το καλύτερο είναι να τους κρατήσουμε πολύ μακριά από την εστία μας».
Επίσης, ο Γκουαρντιόλα αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις αναφορικά με τη συμμετοχή ή όχι του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στη σαββατιάτικη νίκη 4-0 επί της Οσασούνα μετά από έναν μικροτραυματισμό στο γόνατο, και του Γκάρεθ Μπέιλ που απουσίασε από το συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω ίωσης. «Για μένα δεν κάνει διαφορά αν η Ρεάλ έχει διαθέσιμους τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μπέιλ» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τους παίκτες της Μπάγερν εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα τους εκπλήξει ξανά μια αμυντική διάταξη της Ρεάλ. «Η Ρεάλ έρχεται εδώ με πολλή αυτοπεποίθηση, αλλά γνωρίζει επίσης ότι τίποτα δεν είναι δωρεάν εδώ» υπογράμμισε ο Ολλανδός ακραίος και κατέληξε:
«Δεν θα είναι εύκολο γι’ αυτούς. Πρέπει να παίξουμε γρήγορα στην επίθεση και να σκοράρουμε, αλλά πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις τους. Μας εξέπληξε λίγο το πόσο αμυντικοί ήταν στο πρώτο παιχνίδι. Συνεχίζουμε να είμαστε… πεινασμένοι και θέλουμε να γράψουμε ιστορία και να φτάσουμε στον τελικό».
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.