Citroen DS 6WR 2015: Η SUV πλευρά των DS
Το πρώτο μοντέλο των Γάλλων όπου τα διακριτικά DS συνυπάρχουν με τα χαρακτηριστικά ενός εκλεπτυσμένου SUV είναι γεγονός αν και προς το παρόν, προορίζεται για την ασιατική αγορά.
Η γαλλική φίρμα παρουσίασε με αφορμή την κινεζική έκθεση το πρώτο SUV της που θα φορέσει τα διακριτικά DS και, αρχικά τουλάχιστον, θα διατεθεί στην Κίνα.
To DS 6WR αποτελεί ουσιαστικά την έκδοση παραγωγής του Wild Rubis Concept που η Citroen παρουσίασε πέρυσι, επίσης σε κινεζικό έδαφος, και ξεχωρίζει για την ελκυστική όσο και ιδιαίτερη σχεδίασή του και τον χαρακτήρα ενός «άγριου και ταυτόχρονα πολιτισμένου, premium SUV» σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις.
Με μήκος 4,55 μ., πλάτος 1,86 μ. και ύψος 1,61 μ. το γαλλικό SUV ξεχωρίζει για μια σχεδιαστική προσέγγιση που ισορροπεί μεταξύ αστικού πολιτισμού και περιπέτειας με το σχεδιαστικό κώδικα των DS να αναμιγνύεται με το παράστημα ενός τυπικού SUV και στοιχεία όπως τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, οι ράγες οροφής και οι διογκωμένοι θόλοι.
Από την εικόνα ξεχωρίζουν χαρακτηριστικά όπως τα xenon φωτιστικά σώματα σε συνδυασμό με LED ημέρας καθώς και λεπτομέρειες όπως το γυαλιστερό μαύρο χρώμα στους καθρέφτες και τα στοιχεία από χρώμιο που φιλοδοξούν να προσδώσουν μια premium εμφάνιση. Παράλληλα το μεταξόνιο μήκους 2,73 μ. υπόσχεται άνετη φιλοξενία στους επιβαίνοντες.
Στο μήκος κύματος του αστικού upmarket SUV κινούνται και τα υπόλοιπα στοιχεία του DS 6 WR το οποίο θα διατεθεί ως αποκλειστικά δικίνητο. Ωστόσο, η κίνηση στους δύο τροχούς πλαισιώνεται με σύστημα Grip Control το οποίο υπόσχεται καλή πρόσφυση και εκτός ασφάλτινων διαδρομών.
Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες το DS 6WR θα είναι διαθέσιμo στην κινεζική αγορά με σύνολα 160 και 200 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.
auto.in.gr
- Αβέβαιο το μέλλον του Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ: «Ψάχνεται να φύγει» (pic)
- Greek Tax Filings: Which 18-Year-Olds Must File in 2026
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα για τις αποκαλύψεις στις υποκλοπές και τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική
- Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον Τουρισμό: Μένουν λιγότερο αλλά ξοδεύουν περισσότερα ανά ημέρα
- Ναυάγιο στη Χίο: Μεταφέρονται στην Αθήνα με C-130 τραυματισμένα παιδιά
- Γιώργος Λιάγκας, Eurovision και Ισραήλ: H μισή Ευρώπη είναι εναντίον σας και ασχολείστε με το αν η Evangelia έκλεψε το Hava Nagila

