Ενισχύει την στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική Ευρώπη το ΝΑΤΟ
Τη στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική Ευρώπη ενισχύει το ΝΑΤΟ ως απάντηση στην επιθετικότητα της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας. Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει άμεσα δυνάμεις στην περιοχή. Είπε ότι θα υπάρξουν «περισσότερα αεροπλάνα, πλοία, αλλά και περισσότερη ετοιμότητα από ξηράς».
Τη στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική Ευρώπη ενισχύει το ΝΑΤΟ ως απάντηση στην επιθετικότητα της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας.
Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, «το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει άμεσα δυνάμεις στην περιοχή και με τον όρο άμεσα εννοούμε εντός των ημερών», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.
Συγκεκριμένα, είπε ότι θα υπάρξουν «περισσότερα αεροπλάνα, πλοία, αλλά και μεγαλύτερη ετοιμότητα από ξηράς».
Αρνήθηκε, ωστόσο, να διευκρινίσει πόσοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν, λέγοντας μόνο ότι θα είναι «αρκετοί» και ότι μπορεί και να αυξηθούν περαιτέρω εάν χρειαστεί.
Πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.
Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσουν περισσότερες πτήσεις πάνω από την περιοχή της Βαλτικής, θα αναπτυχθούν συμμαχικά πλοία στη Βαλτική, στην ανατολική Μεσόγειο και αλλού, ενώ περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις θα σταλούν στην περιοχή, τόνισε ο Ράσμουσεν.
Η κατάσταση στα ανατολικά της Ουκρανίας είναι έκρυθμη, καθώς έξι τανκς με υψωμένη τη ρωσική σημαία μπήκαν στο Σλαβιάνσκ, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο από φιλορώσους ενόπλους στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.
Ξεχωριστές αναφορές θέλουν και το κτίριο του δημαρχείου της πόλης του Ντονέτσκ να πέφτει στον έλεγχο ένοπλων φιλορώσων, που ζητούν δημοψήφισμα.
Την ίδια ώρα, επτά τανκς με την ουκρανική σημαία έκαναν «βόλτα» στο Κραματόρσκ, νότια του Σλαβιάνσκ, με τις παράλληλες επιδείξεις δύναμης να συνθέτουν το σκηνικό της τετραμερούς συνάντησης στη Γενεύη την Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Η Γερουσία αρνείται να περιορίσει τις εξουσίες του Τραμπ για τον πόλεμο
- Ισημερινός: Απελαύνει τον πρεσβευτή της Κούβας και τα υπόλοιπα μέλη της διπλωματικής αποστολής
- Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τα Τέμπη και το σκάνδαλο των υποκλοπών μετά τη δικαστική απόφαση
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Κύπρος, Τουρκία και μετά;
- «Ένας λαός που δεν είναι πια περήφανος» – Μπέσσυ Μάλφα και Χρήστος Στέργιογλου έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τα Τέμπη από το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ»
- Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Ο Όσουλα τιμώρησε την ομάδα του Κάρικ