Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Banksy (;) σχολιάζει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

O Banksy (;) σχολιάζει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Ο Banksy, ο μυστηριώδης διάσημος βρετανός καλλιτέχνης street art, επέστρεψε. Τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα εκτιμούν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ένα νέο γκράφιτι που δείχνει τρεις μυστικούς πράκτορες να παρακολουθούν τηλεφωνικές συνομιλίες γύρω από τηλεφωνικό θάλαμο στο Τσέλτεναμ του Γκλουσεστερσάιρ ήταν το νέο «χτύπημα» του καλλιτέχνη, ένα σχόλιο πάνω στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από NSA και GCHQ.

Ο Banksy, ο μυστηριώδης διάσημος βρετανός καλλιτέχνης street art, επέστρεψε. Τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα εκτιμούν τα μέσα ενημέρωσης.

Ένα νέο γκράφιτι που δείχνει τρεις μυστικούς πράκτορες να παρακολουθούν τηλεφωνικές συνομιλίες γύρω από τηλεφωνικό θάλαμο στο Τσέλτεναμ του Γκλουσεστερσάιρ ήταν το νέο «χτύπημα» του καλλιτέχνη.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, θεωρείται ότι το έργο ανήκει στον Banksy, καθώς διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά προηγούμενων έργων του. Όπως και να ‘χει, πρόκειται για ένα «δυνατό» μήνυμα, εν μέσω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει για τις αμερικανικές και βρετανικές παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών.

Ακόμα και το μέρος όπου εμφανίστηκε η τοιχογραφία δεν είναι τυχαίο. Το Τσέλτεναμ είναι το «σπίτι» της GCHQ (της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών).

Το γκράφιτι εμφανίστηκε σε τοίχο σπιτιού και η 48χρονη Κάρεν Σμιθ, μητέρα πέντε παιδιών, ξύπνησε και αντίκρυσε ξαφνιασμένη το αποτέλεσμα.

«Είναι αρκετά καλό. Ζωντανεύει τον δρόμο» δήλωσε, τονίζοντας ότι αντιλήφθηκε το πρωί της Κυριακής κάποιους άνδρες να μαζεύουν έναν λευκό μουσαμά και να τον βάζουν σε φορτηγάκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024