ΔΝΤ: Πιθανόν η Ελλάδα να χρειαστεί νέα στήριξη
Την άποψη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι μεγάλες και ενδεχομένως να απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη εξέφρασε από την Ουάσινγκτον ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρέζα Μογκαντάμ.
Την άποψη ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα είναι μεγάλες και ενδεχομένως να απαιτηθεί πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη εξέφρασε από την Ουάσινγκτον ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Ρέζα Μογκαντάμ.
Στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου ο Μογκαντάμ χαρακτήρισε θετικό γεγονός την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
«Η Ελλάδα εφάρμοσε πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις για να σταθεροποιήσει την οικονομία της», είπε προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στη χώρα είναι η μεγαλύτερη που έγινε στην Ευρώπη.
Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκτίμησε ότι η Ελλάδα πιθανός να χρειαστεί πρόσθετη στήριξη από τη ζώνη του ευρώ την επόμενη διετία.
«Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγάλες», είπε και προσέθεσε πως αυτές θα προσδιορισθούν μετά το καλοκαίρι.
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γυναίκα ανακάλυψε 35 αυθεντικά χαρακτικά του Ρέμπραντ σε παλιό οικογενειακό συρτάρι
- Αλήθεια: Γιατί δεν την λέμε πάντα, ιδιαίτερα στους δικούς μας ανθρώπους;
- Φόβους για πανδημία από γρίπη των ζώων εκφράζει ο ΠΟΥ
- Γιατί δεν ήρθε ακόμη το τέλος της κυριαρχίας του δολαρίου
- Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί – «Ακροβατισμοί» Μερτς μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας και πολιτικής φθοράς στη Γερμανία
- Βρετανία: Μια υδραυλικός κατόρθωσε να ανατρέψει τα εκλογικά σχέδια του Κιρ Στάρμερ





