
Το ΣΔΟΕ ανοίγει τους τραπεζικούς λογαριασμούς καθηγητών του ΕΜΠ
Στην άρση του τραπεζικού απορρήτου για το άνοιγμα λογαριασμών καθηγητών του ΕΜΠ θα προχωρήσει το ΣΔΟΕ, προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με τις φορολογικές τους δηλώσεις. Αυτό αποφασίστηκε ύστερα από τη διαπίστωση της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ότι την περίοδο 2002-2013 δεν δηλώθηκαν από το Ίδρυμα, και επομένως δεν φορολογήθηκαν, έσοδα 83 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονταν από ερευνητικά προγράμματα.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η φοροδιαφυγή εκτιμάται από το ΣΔΟΕ σε 20,79 εκατ. ευρώ.
Ο φορολογικός έλεγχος στον Ειδικό Λογαριασμό Αξιοποίησης Κονδυλίων του ΕΜΠ έδειξε ότι την περίοδο 2002-2013 το Μετσόβιο είχε εισπράξει από ιδιώτες και φορείς του Δημοσίου το ποσό των 83 εκατ. ευρώ για την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, οι εισπράξεις αυτές, που αποδεικνύονται από τα παραστατικά που εκδόθηκαν, δεν εμφανίστηκαν στα βιβλία του ΕΜΠ αλλά ούτε και στην Εφορία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προς το χειρότερο οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Ψαλίδι σε ανάπτυξη, άνοδος του πληθωρισμού
- Ντέιβιντ Σεντάρις: Γιατί ήθελα να κρατήσω μυστικό τον γάμο μου με τον Χιου
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
- Κερατσίνι: Οροφές που στάζουν στο 7ο νηπιαγωγείο – Φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους εκφράζουν οι γονείς
- Κομισιόν: Δεν έχουμε άμεση έλλειψη καυσίμων – Η ανησυχία επικεντρώνεται στην επάρκεια για τα αεροσκάφη
- ΕΚΠΑ: Ανάμνηση νόστιμη και ευχάριστη


