Στουρνάρας: Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
«Η ελληνική κυβέρνηση μεριμνά διαρκώς για τη διαμόρφωση και εφαρμογή του βέλτιστου δυνατού και συμβατού με το Κοινοτικό Δίκαιο θεσμικού πλαισίου για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, σε έγγραφό του προς τη Βουλή, τονίζοντας ότι αυτά γίνονται «με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και με κύριο στόχο τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του πιστωτικού συστήματος, ώστε αυτό να συμβάλει όλο και πιο αποτελεσματικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας».
«Η ελληνική κυβέρνηση μεριμνά διαρκώς για τη διαμόρφωση και εφαρμογή του βέλτιστου δυνατού και συμβατού με το Κοινοτικό Δίκαιο θεσμικού πλαισίου για την ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, τονίζοντας ότι αυτά γίνονται «με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και με κύριο στόχο τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του πιστωτικού συστήματος, ώστε αυτό να συμβάλει όλο και πιο αποτελεσματικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας».
Το έγγραφο διαβιβάστηκε ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, για την ανακεφαλαιοποίηση και τη στήριξη της παραγωγικής ανάπτυξης της οικονομίας.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει, εξάλλου, ότι θεωρείται απαραίτητη η προσέλκυση εγχώριων και αλλοδαπών ιδιωτικών επενδυτών, των οποίων οι τοποθετήσεις στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο αλλά και για ολόκληρη την οικονομία.
«Εκτιμούμε ότι οι πρόσφατες εξαιρετικά θετικές εξελίξεις στον τομέα αυτό δικαιώνουν την κυβερνητική στρατηγική» σημειώνει ο κ. Στουρνάρας.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ που είχε καταθέσει την ερώτηση στη Βουλή έχει διατυπώσει τη θέση ότι «εφόσον οδηγηθούμε σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, επιβάλλεται αυτή να γίνει με τρόπο που να προστατεύεται η επένδυση του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών, ύψους 25 δισ. ευρώ, χωρίς να αλλάξει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εξαγορά των warrants της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Eurovision 2026: Απόψε ο Β’ Ημιτελικός – Η Κύπρος και ποιες χώρες διαγωνίζονται
- Kythira pass – Chios pass: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία για τα Voucher 250 και 300 ευρώ
- Η… προφητική ανάρτηση του Κι για την πρόκριση της Βαλένθια (pic)
- Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του 54χρονου – Δεν έχει εντοπιστεί η σορός στον Λουδία
- H «ακτινογραφία» του Έλληνα συνταξιούχου – Πού κυμαίνεται η μέση σύνταξη
- Σι σε Τραμπ: Κακοί χειρισμοί στο θέμα της Ταϊβάν μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση – Το Ιράν και τα άλλα θέματα στην ατζέντα


