Σκάφη εξοπλισμένα με υδρόφωνα για τον εντοπισμό σημάτων από τα «μαύρα κουτιά» της εξαφανισμένης πτήσεις MH370 θα ερευνήσουν για δύο διαφορετικά σημεία στον Ινδικό όπου κινεζικά και αυστραλιανά σκάφη ανίχνευσαν ύποπτα σήματα από το βυθό.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων που συμμετέχουν στη έρευνα, ο Αυστραλός Άνγκους Χιούστον, επιβεβαίωσε τις αναφορές κινεζικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες το κινεζικό περιπολικό σκάφος Hiaxun 01 «ακουστικούς παλμούς» στα 37,5 kHz, στη συχνότητα που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά, το Σάββατο και την Κυριακή.

Η Κίνα ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή έχουν θεαθεί και λευκά αντικείμενα.

«Πρόκειται για σημαντικό και ενθαρρυντικό στοιχείο, στην αξιολόγηση του οποίου όμως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» υπογράμμισε στους δημοσιογράφους ο Χιούστον, επαναλαμβάνοντας πως «δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι τα σήματα και τα αντικείμενα σχετίζονται με το αεροσκάφος».

Στο σημείο φτάνουν το βράδυ της Κυριακής στρατιωτικά αεροσκάφη καθώς και το πλοίο Echo του βρετανικού Ναυτικού.

Στο μεταξύ, το Ocean Shield του αυστραλινού Ναυτικού ερευνά μια διαφορετική περιοχή, περίπου 300 ναυτικά μίλια από το σημείο όπου ανίχνευσαν το σήμα οι Κινέζοι, στην οποία κατέγραψαν την Κυριακή ένα διαφορετικό ύποπτο σήμα.

Σύμφωνα πάντως με τη Wall Street Journal ο εξοπλισμός του κινεζικού σκάφους που κατέγραψε το πρώτο σήμα είναι λιγότερο προηγμένος από τα όργανα στα αυστραλιανά, τα βρετανικά και τα αμερικανικά σκάφη, καθώς μπορεί να καταγράφει σήματα σε βάθη μικρότερα από 300 μέτρα.

Η εφημερίδα κάνει επίσης λόγο για «διορθωμένα» δορυφορικά δεδομένα που μετατοπίζουν τις περιοχές των ερευνών, καθώς δείχνουν ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines ίσως πέταξε πιο νότια από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Η αναζήτηση για τον εντοπισμό του αεροπλάνου και των 239 επιβαινόντων εισήρθε από το Σάββατο στην 5η εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ