H πρόεδρος της Αργεντινής βάφτισε την κόρη ζευγαριού λεσβιών
Νονά στη βάπτιση, από καθολικό ιερέα, κόρης ζευγαριού λεσβιών έγινε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, σε μία συμβολική κίνηση υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών που έχει υιοθετήσει το Μπουένος Άιρες.
Νονά στη βάπτιση, από καθολικό ιερέα, κόρης ζευγαριού λεσβιών έγινε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, σε μία συμβολική κίνηση υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών που έχει υιοθετήσει το Μπουένος Άιρες.
Η Φερνάντες έγινε τυπικά νονά της μικρής Ούμα, που βαφτίστηκε στον Καθεδρικό της Κόρδοβα της Αργεντινής. Δεν ήταν η ίδια παρούσα στο μυστήριο, αλλά παρέστη διά αντιπροσώπου.
Οι δύο γονείς του κοριτσιού, η Καρίνα Βιγιαροέλ και η Σολεδάδ Ορτίς, είχαν ζητήσει από την πρόεδρο της χώρας να γίνει νονά «για να την ευχαριστήσουμε για το νόμο που μας έδωσε δικαιώματα», όπως είπαν στην εφημερίδα Nacion, αναφερόμενες στο νομοθετικό πλαίσιο για τον γκέι γάμο.
Τη βάπτιση τέλεσε ο ιερέας Κάρλος Βάρας, που είπε ότι όλα τα παιδιά μπορούν να βαπτιστούν, αν και η θέση της Καθολικής Εκκλησίας δεν έχει αλλάξει.
Η Φερνάντες συναντήθηκε προ ημερών με τον (αργεντινό) πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, είχε πολεμήσει το νόμο για το γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
Κατά την παράδοση, όπως αναφέρει το Reuters, στην Αργεντινή ο εκάστοτε πρόεδρος γίνεται τιμητικά νονός κάθε έβδομου παιδιού που γεννιέται σε μία οικογένεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία