Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται η Γαλλία για την Ευρωζώνη
Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται η Γαλλία για την Ευρωζώνη , καθώς παρά τις δημοσιονομικές συστάσεις της ΕΕ και τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης Ολάντ για έγκαιρη προσαρμογή, τόσο το έλλειμμα , όσο και το χρέος της χώρας κινήθηκαν το 2013 εκτός στόχων.
Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται η Γαλλία για την Ευρωζώνη , καθώς παρά τις δημοσιονομικές συστάσεις της ΕΕ και τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης Ολάντ για έγκαιρη προσαρμογή, τόσο το έλλειμμα , όσο και το χρέος της χώρας κινήθηκαν το 2013 εκτός στόχων.
Σύμφωνα με το γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών (INSEE) η Γαλλία κατέγραψε το 2013 δημόσιο έλλειμμα 4,3% έναντι του στόχου για 4,1%. Το δημόσιο χρέος υπερέβη επίσης τις επίσημες προβλέψεις, ανεβαίνοντας στο 93,5% πέρυσι ενώ η κυβέρνηση το υπολόγιζε στο 93,4%.
Η εξέλιξη αυτή συνιστά νέα αποτυχία για τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ανακοινώνεται την επομένη ημέρα της βαριάς ήττας που υπέστη η γαλλική αριστερά στις δημοτικές εκλογές.
Η κυβέρνηση Ολάντ έχει δεσμευθεί έναντι των Βρυξελλών να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ ως το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυλαία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής
- Το νέο άλμπουμ Raye ξαναδίνει ψυχή στην ποπ
- Αγωνία με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου – Λιποθύμησε κατά τη διάρκεια προπόνησης
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια για δεύτερη φορά η 77χρονη που συνελήφθη μετά τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
- Ο Χολμς απογοητεύτηκε από τον ατζέντη του και σταμάτησε τη συνεργασία του (pic)
- Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή επηρεάζει τα τιμολόγια ρεύματος – Πώς απαντούν οι πάροχοι


