Μοντέλο «Bank of Ireland» στην ιδιωτικοποίηση της Eurobank
To παράδειγμα της Bank of Ireland θα ακολουθήσουν οι Αρχές για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank, της μόνης συστημικής τράπεζας που ελέγχεται πλήρως από το ΤΧΣ. Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, ιδιώτες επενδυτές αναμένεται να αποκτήσουν ποσοστό της τάξης του 60%-65% με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής του ΤΧΣ στο 30%-35%.
To παράδειγμα της Bank of Ireland θα ακολουθήσουν οι Αρχές για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank, της μόνης συστημικής τράπεζας που ελέγχεται πλήρως από το ΤΧΣ.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, ιδιώτες επενδυτές αναμένεται να αποκτήσουν ποσοστό της τάξης του 60%-65% με αντίστοιχη μείωση της συμμετοχής του ΤΧΣ στο 30%-35%.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης, ένα ποσό της τάξης των 1,5 δισ. με 2 δισ. ευρώ θα αντληθεί από πέντε βασικούς επενδυτές με τους οποίους τα στελέχη της τράπεζας βρίσκονται σε διαρκή επαφή.
Οι ομοιότητες με την Bank of Ireland είναι πολλές, καθώς η ιρλανδική τράπεζα μετά την ανακεφαλαιοποίησή της από το Δημόσιο το 2009 με 3,5 δισ. ευρώ, πέτυχε μέσα σε λίγους μήνες και παρά την επιδείνωση της κρίσης στην περιφέρεια της Ευρωζώνης να ιδιωτικοποιηθεί, προσελκύοντας ξένα επενδυτικά σχήματα.
Το ποσοστό του Δημοσίου περιορίστηκε στο 15%, η τράπεζα επέστρεψε στην κερδοφορία και οι επενδυτές έχουν αρχίσει να αποκομίζουν υπεραξίες.
* Διαβάστε αναλυτικά στο Βήμα της Κυριακής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Euroleague: Στο Νο1 του Top-10 της 34ης αγωνιστικής o Μόουζες Ράιτ (vid)
- Επιχείρηση «Ασπίδες»: Προειδοποίηση για ενδεχόμενο επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
- Μαρινέλλα: «Είμαι επαναστάτρια με τον τρόπο μου» δήλωνε, σε μια κατάθεση ψυχής
- Αγρίνιο: Έξι προσαγωγές για το αιματηρό επεισόδιο – Στο νοσοκομείο ο 16χρονος που τον μαχαίρωσαν
- Οι θρύλοι του μπάσκετ αποχαιρέτησαν την Μεγάλη Κυρία: Γκάλης – Γιαννάκης είπαν «αντίο» στη Μαρινέλλα (pics)
- To «αντίο» στη Μαρινέλλα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη