Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 27 Μαρτίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 27 Μαρτίου

Οκτώ ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες. Ανάμεσά τους ο Νώε του Ντάρεν Αρονόφσκι που έχει εξοργίσει χριστιανούς και μουσουλμάνους, καθώς και το σύγχρονο νουάρ του Γιάννη Οικονομίδη, Μικρό Ψάρι, με την εξαιρετική ερμηνεία του Βαγγέλη Μουρίκη.

Οκτώ ταινίες προβάλλονται από την Πέμπτη στις αίθουσες. Ανάμεσά τους ο Νώε του Ντάρεν Αρονόφσκι που έχει εξοργίσει χριστιανούς και μουσουλμάνους, καθώς και το σύγχρονο νουάρ του Γιάννη Οικονομίδη, Μικρό Ψάρι, με την εξαιρετική ερμηνεία του Βαγγέλη Μουρίκη.

Μικρό Ψάρι

Ο Στράτος είναι ένα μικρό ψάρι σε έναν κόσμο εγκλήματος. Το πρωί δουλεύει σε εργοστάσιο αρτοσκευασμάτων, ενώ παράλληλα είναι ψυχρός εκτελεστής επί πληρωμή. Γύρω του αναπτύσσεται ένας μικρόκοσμος εγκληματιών, χωρίς ηθική. Ο ίδιος έχει τη δική του ηθική, που θυμίζει εκείνη των σαμουράι. Ο Γιάννης Οικονομίδης έφτιαξε μια ταινία αρκετά μεγαλύτερη σε διάρκεια από όσο θα έπρεπε, αλλά γοητευτική, ενώ είχε την τύχη να έχει ως πρωταγωνιστή του τον Βαγγέλη Μουρίκη. Το βουβό, σκαμμένο του πρόσωπο δεν αποκαλύπτει τίποτα, αλλά κρύβει τη δική του ρομαντική κοσμοθεωρία.

Νώε

Για τους θαυμαστές του Ντάρεν Αρονόφσκι η επιλογή ενός βιβλικού «μπλοκμπάστερ» ήταν μάλλον παράξενη. Ο Νώε όμως υπήρξε για τον σκηνοθέτη ένας αρχετυπικός ήρωας. Η νέα ταινία του Αρονόφσκι -όπως και πολλές άλλες ταινίες του πριν από αυτήν- δίχασε τους κριτικούς και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από χριστιανούς και μουσουλμάνους. Άλλοι μίλησαν για ένα «δημιουργικό, φιλόδοξο, σκληρό και όμορφο» μυθολογικό έπος (περιοδικό Empire), ενώ άλλοι μιλούν για «μισο-μαγειρεμένες ιδέες» (indieWire). Το σίγουρο είναι ότι δεν περνά απαρατήρητο. Η ταινία προβάλλεται και σε 3D εκδοχή. Πρωταγωνιστούν οι Ράσελ Κρόου και Τζένιφερ Κόνελι.

Πέντε Δευτερόλεπτα στο Κενό

Τέσσερις άγνωστοι συναντώνται σε έναν ψηλό πύργο του Λονδίνου. Στόχος τους; Να πέσουν στο κενό. Η συνάντησή τους θα προκαλέσει μία αλυσίδα αντιδράσεων και οι τέσσερις ήρωες (ένας πρώην αγαπητός τηλεοπτικός παρουσιαστής, μία ανύπατρη μητέρα, ένας μουσικός που εργάζεται ως πιτσαδόρος και μία νεαρή που έχει χάσει την αδελφή της) αποφασίζουν να αναβάλλουν για λίγο την απόφασή τους. Αν και ξέρεις τι θα δεις, η σκηνοθεσία του Πασκάλ Σομέιγ και η πένα του Νικ Χόρνμπι (στο βιβλίο του οποίου βάσισε το σενάριο της ταινίας ο Τζακ Θορν), μετατρέπουν την ταινία σε μια ευχάριστη έκπληξη. Σύγχρονη σκηνοθετική ματιά, ρεαλιστική προσέγγιση, αισθήματα που δεν εξαντλούνται σε γλυκανάλατα φιλοσοφικά τσιτάτα για το πόσο ωραία είναι η ζωή. Άλλοτε σκληρή, άλλοτε τρυφερή, η ταινία είναι ακριβώς όπως την περιμένεις. Και ότι θα περίμενες από έναν αθεράπευτα αισιόδοξο συγγραφέα, όπως ο Χόρνμπι. Πρωταγωνιστούν οι Πιρς Μπρόσναν, Ίμοτζεν Πουτς, Άαρον Πολ και Τόνι Κολέτ.

Κισμέτ

Η Νίνα Μαρία Πασχαλίδου επικεντρώνεται στις τούρκικες σαπουνόπερες που ουκ ολίγες φορές έχουν δεχθεί έντονες επικρίσεις. Στόχος της είναι να δείξει ότι αυτές οι σειρές συχνά αποτελούν για τις αραβικές χώρες παράδειγμα ελευθερίας, παρουσιάζοντας γυναικεία πρότυπα πολύ πιο φιλελεύθερα από αυτά που ορίζουν οι κανόνες πολλών κρατών. Μία γυναίκα δηλώνει ότι πήρε θάρρος να χωρίσει τον βίαιο σύζυγό της, μία άλλη ότι κινήθηκε δικαστικά κατά των βιαστών της. Αν και δεν παρουσιάζει την άλλη πλευρά, το ντοκιμαντέρ πείθει τον θεατή για το βασικό επιχείρημά του.

Μικρά Όμορφα Πλάσματα

Το Short Term 12 είναι η ταινία που έχει αποσπάσει σημαντικότατες κινηματογραφικές διακρίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ταινία παρακολουθεί την 20χρονη Γκρέις, υπεύθυνη σε οίκο περίθαλψης νεαρών ατόμων και θα ταυτιστεί με ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Το παρελθόν της, όμως, θα έρθει να ταράξει την καθημερινότητά της.

Ο γερμανός γιατρός

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, έχει τελειώσει. Ο διαβόητος γερμανός γιατρός Γιόζεφ Μένγκελε, γνωστός ως «Άγγελος του Θανάτου» στο Άουσβιτς έχει καταφύγει στην Παταγονία της Αργεντινής. Εκεί θα συναντήσει μια οικογένεια, που θα τον φιλοξενήσει στην πανσιόν της. Η Εύα, ο Έντζο και τα τρία τους παιδιά, θα γίνουν το ιδανικό πειραματόζωο, στα χέρια του καταζητούμενου Γερμανού Γιατρού. Όλοι στην οικογένεια, αγνοώντας την πραγματική του ταυτότητα, του συμπεριφέρονται σαν ένα καλό τους φίλο.

Τα Μάπετς Καταζητούνται

Μετά την πρώτη, επιτυχημένη, επιστροφή των Μάπετς στη μεγάλη οθόνη, οι διάσημες κούκλες βιάστηκαν να επιστρέψουν, αυτή τη φορά ως καταζητούμενοι στην Ευρώπη, καθώς σωσίας του Κέρμιτ οργάνωσε ληστεία κοσμημάτων. Αυτή τη φορά θα συμμαχήσουν (ή θα αντιμετωπίσουν) τους Τομ Χίντλεστον, Ρίκι Τζερβέις, Τίνα Φέι, Κριστόφ Βαλτζ, Σάλμα Χάγεκ και Ντάνι Τρέγιο.

Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι διαφορετικοί

Ακολουθώντας τα χνάρια των Αγώνων Πείνας -χωρίς όμως να διαθέτουν τη λογοτεχνική δύναμη αυτής της τριλογίας- μία ακόμα δυστοπική τριλογία ξεκίνησε την πορεία της στη μεγάλη οθόνη. Η Μπέατρις Πράιορ καλείται να επιλέξει μία από τις «φράξιες» στις οποίες είναι χωρισμένη η γεμάτη κανόνες κοινωνία της. Ωστόσο, η Μπέατρις σύντομα θα καταλάβει ότι είναι ξεχωριστή. Η Σάιλιν Γούντλεϊ εγκαταλείπει τους μικρούς ρόλους, ενώ στην ταινία συμμετέχει και η Κέιτ Γουίνσλετ.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024