Συγκρούσεις αστυνομίας-φοιτητών στην Ταϊβάν για την εμπορική συμφωνία με την Κίνα
Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν από φοιτητές που αντιδρούν στην εμπορική συμφωνία της χώρας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία και να κάνει χρήση αντλιών νερού για να βγάλει έξω έναν-έναν τους φοιτητές. Πάνω από 60 άτομα συνελήφθησαν, ενώ 100 τραυματίστηκαν.
Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν από φοιτητές που αντιδρούν στην εμπορική συμφωνία της χώρας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Χρειάστηκε να επέμβει η Αστυνομία και να κάνει χρήση αντλιών νερού για να βγάλει έξω έναν-έναν τους φοιτητές. Πάνω από 60 άτομα συνελήφθησαν, ενώ 100 τραυματίστηκαν.
Την περασμένη εβδομάδα ομάδες φοιτητών μπήκαν στο Κοινοβούλιο της χώρας, όπου γινόταν η συζήτηση της εμπορικής συμφωνίας.
Οι φοιτητές, αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αντιδρούν έντονα, εκτιμώντας ότι οι συμφωνίες αυτές θα «στραγγαλίσουν» σταδιακά την οικονομία της χώρας προς όφελος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων.
Μάλιστα στις αρχές του έτους, όπως αναφέρει το ΒΒC, οι δύο πλευρές είχαν και την πρώτη συνομιλία σε επίπεδο κυβερνήσεων, όταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια συνομιλούσαν μέσω τρίτων.
Αρκετοί όμως στην Ταϊβάν εκφράζουν ανησυχίες ότι η οικονομία, το εμπόριο και οι επενδύσεις είναι ένας άλλος τρόπος ανάμειξης της Λαϊκής Κίνας στην Ταϊβάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στις… πλάτες του Λαουτάρο
- Ρωσία: Η Ουκρανία επιχείρησε επίθεση στο σπίτι του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με drones – «Θα απαντήσουμε»
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έβαλε «φέσι» 1 δισ. στον έντιμο αγρότη
- Συρία: Υπό στρατιωτική φύλαξη ομαδικός τάφος της εποχής Άσαντ – Ποινική έρευνα σε εξέλιξη
- ΚΚΕ: Οι αγρότες έχουν μαζί τους το δίκιο και την αλληλεγγύη του λαού
- Η διαμάχη για την περιουσία της Μπριζίτ Μπαρντό – Ο γιος της διεκδικεί 65 εκατ. ευρώ από την Animal Foundation


