Ώς το τέλος της εβδομάδας τα κριτήρια για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος
Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, με την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα, θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, με την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα, θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Πρόκειται για εφάπαξ επιδόματα που θα χορηγηθούν σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, ΑΜΕΑ, μακροχρόνια άνεργους και ένστολους.
Για τον καθορισμό των κριτηρίων βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Γενικό λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, του γγ Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη και των Χ. Πρωτόπαππα και Γ. Κουτρουμάνη.
Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά ώς τώρα, η διανομή αφορά περί τους 64.000 ένστολους και το ποσό που θα δοθεί εφάπαξ φτάνει τα 500 ευρώ.
Οι υπόλοιποι δικαιούχοι υπολογίζονται στους 950.000, ενώ το εισοδηματικό κριτήριο τοποθετείται στις 7.000 – 10.000 ευρώ.
Το μάξιμουμ ποσό που θα δοθεί σε κάθε δικαιούχο θα φτάνει τα 1.000 ευρώ με κλιμάκωση για το κάθε παιδί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μισό βήμα μπρος
- Η Mistral χτίζει «sovereign AI» με επένδυση 1,2 δισ.
- Ύστατη προσπάθεια για να σωθεί το οικονομικό μοντέλο στην Ευρώπη
- Η έμμεση αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην ιστορική εμφάνιση του Bad Bunny στο Super Bowl
- Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 0-1: Τρίποντο με «υπογραφή» Φαν Ντάικ
- Αλτσχάιμερ: Η γραφή και η ανάγνωση μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για άνοια κατά σχεδόν 40%

