Jaguar XK 2016: Μεγάλες προσδοκίες
Μεγαλύτερη άνεση και ακόμη περισσότερη πολυτέλεια υπόσχεται η επόμενη γενιά της Jaguar XK, η οποία αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά έως το 2016.
Μια πρόταση ικανή να ανταγωνιστεί τις Bentley Continental GT και Mercedes-Benz S-Class Coupe, επιθυμεί να δημιουργήσει η Jaguar, μεγεθύνοντας για αυτόν ακριβώς τον σκοπό τις διαστάσεις της υπό εξέλιξη XK.
Αν και η επόμενη γενιά του εμβληματικού coupe πρόκειται να βασιστεί στη «μικρή» Jaguar F-Type, το μήκος του αμαξώματός της θα προσεγγίζει τα επίπεδα της μέχρι σήμερα γνωστής XJ.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η νέα XK θα διαθέτει μεγαλύτερους χώρους στο πολυτελέστερο εσωτερικό της και ειδικότερα στην πίσω σειρά καθισμάτων που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως βοηθητική.
Σε επίπεδο σχεδίασης, η XK του 2016 θα διακρίνεται για το μακρύ ρύγχος της, τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και την εξίσου εντυπωσιακή τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα.
Για την κίνηση του μεγαλοπρεπούς coupe, η Jaguar θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης έξι ή οκτώ κυλίνδρων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η παρουσία ενός εξακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα.
Πάντως, η XK δεν πρόκειται να αποτελέσει το μοναδικό τετράτροχο που πρόκειται να βασιστεί στο επιμηκυμένο δάπεδο της F-Type.
Το αλουμινένιο πλαίσιο της «μικρής» Jaguar θα αξιοποιήσει ένα νέο μεσαίων διαστάσεων sedan, που θα ονομάζεται XE και θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή των Mercedes-Benz C-Class και BMW Σειράς 3, όπως άλλωστε και το πρώτο SUV στην ιστορία της βρετανικής φίρμας.
Auto Express
- Γεραπετρίτης: «Εχει χαθεί η έννοια των σταθερών» σήμερα στη «διεθνή γεωπολιτική αρένα»
- ΚΚΕ: Μηνύματα από το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν, τα ΚΚ Ισραήλ και Τουρκίας, σε μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΦ
- Γάζα: Σκοτώθηκε συμβασιούχος του ΠΟΥ – Αναστέλλει τις διακομιδές του στην Αίγυπτο ο Οργανισμός
- Στενά του Ορμούζ: Ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ σε σχέδιο απόφασης για τη ναυσιπλοΐα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας πλημμυρών και κατολισθήσεων στο Νταγκεστάν
- Ιράν: Σε «αδιέξοδο» βρίσκεται ο «ανισσόροπος» Τραμπ – «Καμία επίπτωση» από τις «ανυπόστατες απειλές του»