Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η επιλογή θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια και το ποσό που θα δοθεί ανά άτομο είναι 200 ευρώ.
Το ποσό θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για τον σύζυγο ή τη σύζυγο και κατά 50 ευρώ για το κάθε παιδί.
Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια αλλά λαμβάνουν ήδη κάποιο προνοιακό επίδομα θα λαμβάνουν τη διαφορά.
Για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έχουν εγγραφεί 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014, που προέρχονται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού.
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καταβάλλεται στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυμαίνεται από 200 έως 420 ευρώ.
Η Ελλάδα και η Ουγγαρία είναι οι μόνες χώρες στην Ευρώπη των «25», που δεν καταβάλλεται τέτοιας μορφής επίδομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ενδεκάδα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό (pic)
- Ιράν: Ο Αλιρέζα Αραφί προσωρινός αντικαταστάτης του Χαμενεΐ – Ποιος είναι ο 67χρονος κληρικός
- Live streaming: Ολυμπιακός Β’ – Πανιώνιος
- Ιράν: Viral ξανά η Ιρανή που άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ
- Πάπας Λέων για τον πόλεμο στο Ιράν: «Σταματήστε τη δίνη της βίας πριν μετατραπεί σε οριστικό βάραθρο»
- Trump’s War on Iran Threatens to Drive Up Oil Prices and Inflation