Δημοψήφισμα στο Βελβεντό για συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσουν οι κάτοικοι του Βελβεντού, αν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε σε γενική λαϊκή συνέλευση.
Δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσουν οι κάτοικοι του Βελβεντού, αν θα συμμετάσχουν στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε σε γενική λαϊκή συνέλευση.
Η διαδικασία κινητοποιήθηκε με πρωτοβουλία των πρώην δημάρχων, Γιώργου Τσιουκάνη, Μάκη Μπελιά, Γιάννη Σόκουτη και Μανώλη Στεργίου.
«Το Βελβεντό είναι γνωστό ότι απείχε από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, διαφωνώντας με τον ‘Καλλικράτη’, την κατάργηση του δήμου Βελβεντού και την ενσωμάτωσή του στον δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Η απόφαση εκείνη ελήφθη τότε, οπότε η κοινωνία όφειλε θεσμικά να λειτουργήσει και να αποφασίσει τι θα κάνει στις επερχόμενες εκλογές» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπελιάς και διευκρινίζει ότι παρότι υπάρχουν θεσμοί, όργανα και φορείς που θα μπορούσαν να συγκαλέσουν λαϊκή συνέλευση, προκρίθηκε ως η καλύτερη λύση η ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από τους τέσσερις εν ζωή πρώην δημάρχους του Βελβεντού.
Στη συνέλευση της Τρίτης, η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες, συμμετείχαν περίπου 1.000 δημότες και μετά την ολοκλήρωσή της αποφασίστηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος στις 24 και 25 Μαρτίου, με το ερώτημα «αποχή ή συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου».
«Εάν το δημοψήφισμα αποφασίσει συμμετοχή, τότε θα συγκληθεί γενική συνέλευση την επόμενη μέρα, στις 26 Μαρτίου, για να αποφασίσει τη συντονισμένη κάθοδο στις εκλογές με πρωτοβουλία κατάρτισης ψηφοδελτίου. Αν αποφασίσει αποχή, τότε στις 19 Μαΐου θα συγκληθεί λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει συμμετοχή ή αποχή από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών» διευκρινίζει ο κ. Μπελιάς.
Σε ό,τι αφορά τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν υπέρ της αποχής, σημειώνει ότι όσοι υποστήριξαν την εν λόγω άποψη εκτιμούν ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα τα τελευταία χρόνια καθώς το αίτημα των Βελβεντινών για αυτόνομο δήμο και ο αγώνας τους για επανασύσταση του δήμου δεν ευοδώθηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυστραλία: Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απευθύνουν οι Αρχές ενόψει της επίσκεψης Χέρτσογκ
- Ουκρανία: Ικανοποίηση Τραμπ για την πορεία των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου
- Βολιβία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε γκρεμό 150 μέτρων
- Ιράν: Ο Τραμπ χαιρετίζει τις «πολύ καλές» συνομιλίες που θα συνεχιστούν «την επόμενη εβδομάδα»
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της