Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι έλληνες δημιουργοί στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

Οι έλληνες δημιουργοί στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

Η έμφαση στην ελληνική δημιουργία είναι το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το πρόγραμμα του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα, από τον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Γιώργο Λούκο. Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει την 1η Ιουνίου, στο θέατρο της οδού Πειραιώς.

Η έμφαση στην ελληνική δημιουργία είναι το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το πρόγραμμα του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα, από τον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Γιώργο Λούκο.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει την 1η Ιουνίου, στο θέατρο της οδού Πειραιώς, και θα πέσει στην Επίδαυρο στις 16 Αυγούστου.

Σε ό,τι αφορά το θέατρο, έχουν προγραμματιστεί 27 εγχώριες παραγωγές, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου: 23 στην Αθήνα (Ηρώδειο-Πειραιώς), τρεις στα Επιδαύρια και μια στην Μικρή Επίδαυρο.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί πέντε ξένες παραστάσεις, χαρακτηριστικές των σύγχρονων τάσεων. Ανάμεσά τους οι «Ψευδοεξομολογήσεις» του Μαριβό σε σκηνοθεσία Λικ Μποντί με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Υπέρ (12-14 Ιουνίου/Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), το «Green Porno» με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι (24-26 Ιουνίου/Πειραιώς 260) αλλά και η παράσταση της ισπανίδας, ταυτισμένης με την θεατρική πρωτοπορία καλλιτέχνιδας Αντζέλικα Λιντέλ με το «Todo el cielo sobre la tierra» (15-17 Ιουνίου/Πειραιώς 260).

σε συνεργασία με το Διάζωμα, η παράσταση «Γυναίκα της Ζάκυνθος» του Διονύσιου Σολωμού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με την Ολια Λαζαρίδου θα παρουσιαστεί στα «άδεια κοχύλια» των αρχαίων θεάτρων ανά την χώρα.

Στον τομέα της μουσικής, τον τόνο δίνουν κι εδώ τα εγχώρια σύνολα: Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΟΑ, Καμεράτα, Κyklos Ensemble κ.ά.

Διπλή η παρουσία για την Εθνική Λυρική Σκηνή με τον Ντον Τζιοβάννι του Μότσαρτ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (13,14,15 και 17 Ιουνίου/Ηρώδειο) και τον Οθέλλο του Βέρντι που υπογράφει ο Γιάννης Κόκκος (27 και 29-31/7, Ηρώδειο).

Διπλή παρουσία, ωστόσο, και για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Καμεράτα. Αναφερόμενος στην Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, -οι εργαζόμενοι της οποίας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας- ο Γιώργος Λούκος εξέφρασε την συμπαράστασή του κι ευχήθηκε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον.

Στον χορό, το πρόγραμμα στήνει γέφυρες με την παγκόσμια σκηνή δίνοντας παράλληλα βήμα σε νέους χορογράφους. Χορογράφοι που σφράγισαν την δημιουργία του 20ού και 21ου αιώνα όπως η Τρίσα Μπράουν και ο Γίρζι Κίλιαν επιστρέφουν στην Πειραιώς 260.

Για μια ακόμη χρονιά, τέλος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και εικαστικές εκδηλώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024