Βέτο σε νόμο που στοχοποιούσε τους ομοφυλόφιλους έβαλε η Αριζόνα
Bέτο άσκησε η κυβερνήτης της Αριζόνα, Τζακ Μπριούερ, στο νόμο που θα επέτρεπε σε επιχειρήσεις να διώχνουν πελάτες, εφόσον ήταν εναντίον στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις -κίνηση που στοχοποιούσε τους ομοφυλόφιλους.
Bέτο άσκησε η κυβερνήτης της Αριζόνα, Τζακ Μπριούερ, στο νόμο που θα επέτρεπε σε επιχειρήσεις να διώχνουν πελάτες, εφόσον ήταν εναντίον στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις -κίνηση που στοχοποιούσε τους ομοφυλόφιλους.
Η Μπριούερ, η οποία προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει μια τέτοια νομοθεσία στην Πολιτεία, καθώς δεν απειλείται κανένα θρησκευτικό δικαίωμα.
«Δεν έχω ακούσει ούτε μια περίπτωση επιχείρησης στην Αριζόνα, όπου να υπήρξε παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών» τόνισε. Σημειώνεται ότι η νομοθεσία πέρασε από την Βουλή της πολιτείας με την υποστήριξη του κόμματος από το οποίο προέρχεται.
Η επιχειρηματική κοινότητα είχε εκφράσει ανησυχίες ότι μια τέτοια νομοθεσία θα έδιωχνε από την Αριζόνα μεγάλες επιχειρήσεις.
Έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Αριζόνα είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες μέλη οργανώσεων για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι χαιρέτισαν την απόφαση της Μπριούερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
