Φυλάκιση με αναστολή σε οδηγό του ΟΑΣΘ που κατέβασε αφρικανούς επιβάτες
Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος κατηγορείτο ότι υποχρέωσε δύο αφρικανούς επιβάτες να αποβιβαστούν από λεωφορείο του Οργανισμού, με το πρόσχημα ότι ήταν δήθεν λαθρεπιβάτες.
Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος κατηγορείτο ότι υποχρέωσε δύο αφρικανούς επιβάτες να αποβιβαστούν από λεωφορείο του Οργανισμού, με το πρόσχημα ότι ήταν δήθεν λαθρεπιβάτες.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς.
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από σχετική αναφορά που έκανε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντας τον συγκεκριμένο οδηγό για ρατσιστική συμπεριφορά.
Επικαλούμενοι μαρτυρία επιβάτιδας, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι ο καταγγελλόμενος επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους επιβάτες, που θορυβήθηκαν από τη συμπεριφορά του και απευθυνόμενους προς το μέρος τους φέρεται να είπε ότι είναι «χρυσαυγίτης», επιδεικνύοντας -κατά την ίδια μαρτυρία- μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.
Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος έκανε έλεγχο στους δύο επιβάτες, επιμένοντας ότι όντως δεν είχαν εισιτήρια.
Διέψευσε τα όσα κατήγγειλε η αυτόπτης μάρτυρας ότι ακολούθησαν μετά το περιστατικό.
Προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι δεν τρέφει ρατσιστικά αισθήματα, επιστράτευσε ως μάρτυρα υπεράσπισης αλλοδαπό φίλο του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
- Αλέξης Γρηγορόπουλος: Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα 17 χρόνια μετά την εξέγερση των δεύτερων «Δεκεμβριανών»
- Ελένη Φουρέιρα: Κορυφαία γυναίκα καλλιτέχνις της χρονιάς στο Spotify
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/12): Πού θα δείτε Ολυμπιακός – ΟΦΗ και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης
- Σαλαμίνα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα γενέθλια της 75χρονης – Πώς οδηγήθηκε στη φυλακή η νύφη της
- Βασιλιάς Κάρολος: Κουρτίνες από παλάτι του έγιναν κάλτσες για φιλανθρωπία