Μαραθώνιες συνομιλίες στο Κίεβο με τη χώρα βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου
Στη κόψη του ξυραφιού βρίσκεται στο Κίεβο, με τις ελπίδες όλων να εναποτίθενται στις διαβουλεύσεις μεταξύ του ουκρανού προέδρου και της αντιπολίτευσης με τη διαμεσολάβηση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών: Οι μαραθώνιες και «πολύ δύσκολες συνομιλίες», όπως λένε οι ΥΠΕΞ, κράτησαν όλη τη νύχτα πριν διακοπούν τα ξημερώματα για μερικές ώρες, μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Διπλωματικός πυρετός, σε συνεχείς επαφές οι ξένοι ηγέτες.
Στη κόψη του ξυραφιού βρίσκεται στο Κίεβο, με τις ελπίδες όλων να εναποτίθενται στις διαβουλεύσεις μεταξύ του ουκρανού προέδρου και της αντιπολίτευσης με τη διαμεσολάβηση των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών: Οι μαραθώνιες και «πολύ δύσκολες συνομιλίες», όπως λένε οι ΥΠΕΞ, κράτησαν όλη τη νύχτα πριν διακοπούν για μερικές ώρες, μέχρι νωρίς το μεσημέρι.
Το πρωί, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών -που προΐσταται μαζί με τον γερμανό ομόλογό του στη διαμεσολάβη- επεβεβαίωσε πως οι συνομιλίες διακόπηκαν το πρωί.
H νύχτα πέρασε με τους διαδηλωτές να παραμένουν μεν επί ποδός στους δρόμους, αλλά χωρίς επεισόδια. Το βλέμμα όλων βρισκόταν στο προεδρικό μέγαρο, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας και Πολωνίας συντόνιζαν τις εξαιρετικά δύσκολες διαβουλεύσεις μεταξύ του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Οι διαβουλεύσεις διακόπτονταν και για τηλεφωνικές επαφές με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ σύμφωνα με σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας παρίσταται στις συνομιλίες και απεσταλμένος της Μόσχας.
Ο «οδικός χάρτης» που έχουν παρουσιάσει οι Ευρωπαίοι, και ελπίζουν ότι μπορεί να δώσει την απαραίτητη διέξοδο, προβλέπει άμεσο σχηματισμό μεταβατικής, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές μέσα στο 2014.
Αρκετά κρίσιμα σημεία όμως παρέμεναν, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, στον αέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξαφανίστηκε 17χρονη από χώρο φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη
- Κουφονικολάκου για ΕΛΑΣ: Διαφανή τα οικονομικά και προσβάσιμα σε όλους – Ο κ. Γεωργιάδης να μας φέρει το φάκελο για τα χρέη των 530 εκατ. ευρώ της ΝΔ
- Νετανιάχου: Έδωσε εντολή στον στρατό του Ισραήλ να καταλάβει το 70% της Γάζας
- Πόσα μένουν στην τσέπη από έναν ετήσιο μικτό μισθό 100.000 ευρώ μετά τη φορολογία σε όλη την Ευρώπη; – Η ελληνική «περίπτωση»
- Η Πάρις δεν νιώθει υποχρεωμένη να μιλάει για τον πατέρα της, Μάικλ Τζάκσον
- LIVE: Oλυμπιακός – ΑΕΚ

