Γ.Σγουρός: Σε μία εβδομάδα οι αποφάσεις μου για την Περιφέρεια Αττικής
Μετά τον απολογισμό της θητείας του στην περιφέρεια Αττικής -σε μια εβδομάδα- θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γιάννης Σγουρός, όπως δήλωσε ο ίδιος σε πρωινή εκπομπή. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να τον στηρίξουν τα κόμματα, αλλά η κοινωνία.
Μετά τον απολογισμό της θητείας του στην περιφέρεια Αττικής -σε μια εβδομάδα- θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γιάννης Σγουρός, όπως δήλωσε ο ίδιος σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να τον στηρίξουν τα κόμματα, αλλά η κοινωνία.
Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να συνεργαστεί -εφόσον τελικά είναι υποψήφιος και εκλεγεί- με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο γιατί να μην μπορεί να συνεργαστεί.
Ερωτηθείς αν θα επηρεαστεί από ενδεχόμενη απόφαση του νυν δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, να διεκδικήσει την Περιφέρεια, τόνισε ότι η απόφασή του δεν επηρεάζεται από αυτό. «Λέξη νίκη υπάρχει, λέξη φόβος δεν υπάρχει» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Ας τοποθετηθεί επισήμως» ανέφερε για τον κ. Παχατουρίδη.
Σχετικά με το έργο του τα τελευταία 3,5 χρόνια τόνισε ότι η Περιφέρεια πήρε το ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Αττικής από το 14% στο 77%, ενώ η απορροφητικότητα πήγε στο 400%.
Παράλληλα, έκανε λόγο για 313 εκατ. ευρώ πλεόνασμα: «Έχουν γίνει έργα σε 66 δήμους, εμβληματικά έργα» πρόσθεσε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έργο του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων σε Ανατολική και Δυτική Αττική, έργο που είναι σε εξέλιξη, όπως εξήγησε.
«Μόνο στήριξη δεν μου έδιναν όλα αυτά τα χρόνια, αδειάσματα έτρωγα» ανέφερε ο κ. Σγουρός, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης.
Ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε δε για το δήμο Αθηναίων ότι «έχει 8.000 με 9.000 υπαλλήλους, ενώ εμείς 2.000 με 3.000, είμαστε υποστελεχωμένοι».
Στο ερώτημα αν προτιμά για την Αθήνα τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ή το Νικήτα Κακλαμάνη, απάντησε «και οι δυο, η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτοδιοίκηση όχι ετεροδιοίκηση» ζητώντας να μην εμπλέκονται τα κόμματα στα αυτοδιοικητικά χρίσματα.
Κάλεσε μάλιστα όσους θα διεκδικήσουν δήμο ή περιφέρεια και είναι εν ενεργεία βουλευτές να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία