Ο Νίκος Κούνδουρος τιμήθηκε για την προσφορά του στον Πολιτισμό
Ο υπουργός Πολιτισμού και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τίμησαν τον Νίκο Κούνδουρο για την προσφορά του στον Πολιτισμό. «Σήμερα δεν τιμάται ο Κούνδουρος αλλά ο κινηματογράφος» είπε από την πλευρά του ο σκηνοθέτης.
Ο υπουργός Πολιτισμού και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τίμησαν τον Νίκο Κούνδουρο για την προσφορά του στον Πολιτισμό.
Ο σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, χαρακτήρισε τον Ν.Κούνδουρο «ξεχωριστό δημιουργό, ενεργό πολίτη, πολύπλευρο καλλιτέχνη».
Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, είπε ότι σκηνικό των ταινιών του Κούνδουρου «είναι η Ιστορία, που εκτυλίσσεται στις ταινίες του με καταπληκτική γνώση και προσωπική εικαστική σφραγίδα».
«Σήμερα δεν τιμάται ο Κούνδουρος αλλά ο κινηματογράφος» είπε από την πλευρά του ο σκηνοθέτης.
«Από τότε που ασκώ αυτή τη χαρισματική προσφορά στον πολιτισμό, που λέγεται κινηματογράφος, δεν έχω ησυχάσει. Είναι μια σχέση ψυχής με το κοινό. Δεν υπάρχει άλλη σχέση τόσο καίρια, τόσο βαθιά, που να ενώνει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.
Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Ανδρέας Πάντζης, ο Κώστας Κουτσομύτης, η Άννα Βαγενά, ο Δημήτρης Παντερμαλής και άλλοι.
Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, λέγοντας «Παρότι οι πόροι, από την πλευρά της πολιτείας, είναι μειωμένοι, ο ελληνικός κινηματογράφος συναγωνίζεται εκείνον, χωρών με μεγαλύτερες επιχορηγήσεις. Η άνοιξη των νέων κινηματογραφιστών δεν είναι αποκομμένη από την προσφορά άλλων γενεών, που είναι πάντοτε παρούσες στη δημιουργία και στη σχέση με το κοινό» και υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα προσφέρει κίνητρα σε δημιουργούς και νέους επιχειρηματίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442