Συνάντηση με την ομάδα των οικονομικών εισαγγελέων με επικεφαλής τον κ. Π. Αθανασίου και Γ. Μπρή θα έχει σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΔΟΕ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, παρουσία του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κ. Στ. Στασινόπουλου.

Στη συνάντηση θα εξετασθούν ζητήματα που σχετίζονται με τους ελέγχους σημαντικών φορολογικών υποθέσεων σχετικών με τη λίστα Λαγκάρντ και εμβάσματα εξωτερικού.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο Αθανασίου είχε δώσει εντολή εντός διμήνου να ολοκληρωθεί με τη συνδομή εφόρων ο έλεγχος για τη Λϊστα Λαγκάρντ. Η έρευνα αφορά στα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ως προς τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των καταθετών.

Ο εισαγγελέας απευθύνθηκε με έγγραφο του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ παραγγέλλοντας να ζητήσουν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου να ορίσουν ελεγκτές προκειμένου να διενεργήσουν προσωρινό και πλήρη έλεγχο, τον οποίο θα πρέπει να ολοκληρώσουν εντός δυο μηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ