Μικρότερο πληθωρισμό, 1,1%, προβλέπει πλέον η ΕΚΤ για την ευρωζώνη το 2014
Η ΕΚΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την εξέλιξη του πληθωρισμού το 2014. Στην μηνιαία έκθεσή της τονίζει πως ο πληθωρισμός θα φτάσει το 2014 στο 1,1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,5%. Η εξέλιξη αυτή φέρνει πιο κοντά στην λήψη νέων μέτρων από την κεντρική ευρωτράπεζα που πλέον εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο το αρνητικών επιτοκίων.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την εξέλιξη του πληθωρισμού το 2014.
Στην μηναία έκθεση που έδωσε σήμερα Πέμπτη στη δημοσιότητα η ΕΚΤ τονίζει πως ο πληθωρισμός θα φτάσει το 2014 στο 1,1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,5%. Το 2015 ο πληθωρισμός εκτιμάται πλέον στο 1,4%.
Για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ διατηρεί τον στόχο για το ρυθμό αύξηση του ΑΕΠ στο 1% για το 2014 και στο 1,5% για το 2015.
Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν πιο κοντά στην λήψη νέων μέτρων από την κεντρική ευρωτράπεζα που πλέον εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο το αρνητικών επιτοκίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; – Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- LIVE: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος

