Υποδοχή ήρωα στο Ελ Σαλβαδόρ για τον ναυαγό του Ειρηνικού
Ο ναυαγός ψαράς από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πέρασε πάνω από ένα χρόνο περιπλανώμενος στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφθασε στην πατρίδα του φανερά συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν συγγενείς και φίλοι.
Ο ναυαγός ψαράς από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πέρασε πάνω από ένα χρόνο περιπλανώμενος στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφθασε στην πατρίδα του φανερά συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν συγγενείς και φίλοι.
Ο 36χρονος Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα είπε στους αξιωματούχους πως απέπλευσε στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 από το Μεξικό, για να ψαρέψει καρχαρίες, αλλά οι άνεμοι τον παρέσυραν και χάθηκε στη θάλασσα. Η βάρκα του προσάραξε στα Νησιά Μάρσαλ στα τέλη Ιανουαρίου.
Ο ίδιος είπε ότι επέζησε για περισσότερο από ένα χρόνο όντας έρμαιο των κυμάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό, πίνοντας αίμα από χελώνες και πιάνοντας ψάρια και πουλιά με τα χέρια του.
«Δεν βρίσκω λόγια να πω» δήλωσε συγκινημένος ο Αλβαρένγκα όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ελ Σαλβαδόρ, όπου συνάντησε και πάλι την οικογένειά του προτού μεταφερθεί με αναπηρικό καροτσάκι σε νοσοκομείο της περιοχής για να υποβληθεί σε περισσότερες ιατρικές εξετάσεις.
Ο Αλβαρένγκα, ο οποίος είναι ψαράς 15 χρόνια, είπε αρχικά ότι απέπλευσε με έναν νεαρό ψαρά, αλλά εκείνος απεβίωσε ένα μήνα αργότερα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Από τους αρχαίους δήμους του Θουκυδίδη έως τη χρυσή εποχή της αεροπορίας
- Έβρος: Σε απόγνωση οι αγρότες – Επιστήμονες εξηγούν γιατί δεν πέφτει η στάθμη του ποταμού
- UEFA: Οι κίνδυνοι από την αλλαγή των κανόνων πολλαπλής ιδιοκτησίας και η επίδραση του Οικονομικού Fair Play
- Έχεις τα χρώματα, έχεις τα πινέλα: Η τέχνη ως εργαλείο έκφρασης και ενδυνάμωσης στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
- «Ανοίγει» η υπόθεση των υποκλοπών με πιθανή αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακουργήματα
- Συνελήφθη ζευγάρι με μαχαίρια στα δικαστήρια Ευελπίδων


