Το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης θα αποφασίσει για την 44χρονη Τουρκάλα
Το Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να αποφανθεί για την τύχη της 44χρονης που συνελήφθη το Σάββατο στο Ηράκλειο, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κακουργιοδικείου της Τουρκίας για συμμετοχή και δραστηριότητα σε τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα της.
Το Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να αποφανθεί για την τύχη της 44χρονης που συνελήφθη το Σάββατο στο Ηράκλειο, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κακουργιοδικείου της Τουρκίας για συμμετοχή και δραστηριότητα σε τρομοκρατική οργάνωση στη χώρα της.
Στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου κρατείται μετέβη σήμερα η αντιεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση η οποία παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, που αναμένεται να αποφασίσει περίπου εντός 40 ημερών, ενώ η 44χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα.
Την ίδια ώρα, την αλληλεγγύη τους στην 44χρονη κουρδικής καταγωγής εξέφρασε ομάδα πολιτών έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση της, ενώ οι συγγενείς της τονίζουν ότι διώκεται για τα πολιτικά της φρονήματα.
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης εξέφρασε τη συμπαράσταση του αναφέροντας ότι «η σύλληψη της Κούρδισας πολιτικής πρόσφυγα Κοζάν Νιχαγιέτ και η παραπομπή της στην εισαγγελία με το ερώτημα της έκδοσής της στην Τουρκία επιβεβαιώνει το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει τον τελευταίο χρόνο η ελληνική κυβέρνηση ενάντια σε ανθρώπους που διώκονται στην Τουρκία για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και την κινηματική τους δράση».
Ακόμη ο κ. Κριτσωτάκης ανέφερε ότι η 44χρονη δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα και δεν έχει βλάψει τη χώρα μας με κανέναν τρόπο. Προσθέτει ότι τυχόν έκδοση της θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της και αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών και ζητά να μην επιτραπεί η έκδοση της στην Τουρκία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγορά εργασίας: Όταν οι εργαζόμενοι «παραιτούνται» από την εύρεση εργασίας
- Μύκονος Betsson – Κολοσσός Ρόδου 67-84: Διπλό για την ομάδα του Λυκογιάννη
- Ιωάννινα: Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος από το Μιχαλίτσι που είχε εξαφανιστεί
- ΑΕΛ Novibet – Άρης 1-0: Νίκη «ανάσα» οι Θεσσαλοί, «βυθίζονται» οι Θεσσαλονικείς (vid)
- Κηφισός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 19, 20 και 23 Ιανουαρίου – Δείτε αναλυτικά
- Ταΰγετος: Οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών – Κατεβάζουν τους πρώτους τραυματίες
