Πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο δραπέτης μαφιόζος στην Ιταλία
Συνελήφθη την περασμένη νύχτα ενώ κοιμόταν στο κρησφύγετό του του στο χωριό Ινβερούνο, έξω από το Μιλάνο, ο 32χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στη μαφία Ντομένικο Κουτρί, ο οποίος διαφύγει θεαματικά μέσα από δικαστική αίθουσα την περασμένη εβδομάδα χάρη σε οργανωμένη επιχείρηση συνεργών του.
Συνελήφθη την περασμένη νύχτα ενώ κοιμόταν στο κρησφύγετό του στο χωριό Ινβερούνο, έξω από το Μιλάνο, ο 32χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή στη μαφία Ντομένικο Κουτρί, ο οποίος είχε διαφύγει θεαματικά μέσα από δικαστική αίθουσα την περασμένη εβδομάδα χάρη σε οργανωμένη επιχείρηση συνεργών του.
Στο ισόγειο σπίτι στο οποίο είχε κρυφτεί, πάνω στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι, ο Κουτρί είχε ένα πακέτο μπισκότα, καπνό για τσιγάρα, ένα περίστροφο και μπουκάλια νερού και γάλακτος.
Στις 3 και 35 λεπτά, όταν άρχισε η επιχείρηση σύλληψής του, δεν μπόρεσε να αντιδράσει και πιάστηκε, κυριολεκτικά, στο ύπνο.
Στα λίγα δευτερόλεπτα που οι δημοσιογράφοι μπόρεσαν να τον δουν ενώ μεταφερόταν προς το αυτοκίνητο των καραμπινιέρων, ο φερόμενος ως μαφιόζος, με καταγωγή από την Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας, δεν έκανε δηλώσεις.
«Η επιχείρησή μας μπορεί να χαρακτηρισθεί χειρουργική, σε ότι αφορά την ακρίβεια που πετύχαμε», δήλωσε ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων των καραμπινιέρων Τζοβάνι Σότσο ο οποίος πρόσθεσε ότι «υπήρχε μεγάλος κίνδυνος περαιτέρω απομάκρυνσης του Κουτρί».
Η θεαματική του «απόδραση» από την δικαστική αίθουσα έξω από το Μιλάνο, την περασμένη Δευτέρα, είχε προκαλέσει σωρεία πολεμικών ως προς την απόφαση να μην επιλεγεί η κατάθεση σε δίκη, μέσω «τηλεδιάσκεψης», η οποία θα εξασφάλιζε υψηλές συνθήκες ασφάλειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Από την Ολυμπιάδα, στα καρτέλ: Ο snowboarder ναρκοβαρώνος Ράιαν Γουέντινγκ στους 10 πιο επικίνδυνους του FBI
- Η Ρωσία τερματίζει τις στρατιωτικές συμφωνίες με Πορτογαλία, Γαλλία και Καναδά
- Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη – 18 μετανάστες νεκροί μέσα σε πλοιάριο
- Μεντιλίμπαρ: «Πολύ χαρούμενος για Μουζακίτη, ελπίζουμε να συνεχίσει να βοηθάει τον Ολυμπιακό»
- Πού κυμαίνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα – Η σύγκριση με Ευρώπη
- Η έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη έχει πρόβλημα, λένε οι ακαδημαϊκοί: «Είναι ένα χάος»



