Άρση ασυλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου ζητεί η Εισαγγελία
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου ζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή του βουλευτή στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας, υπόθεση για την οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της συζύγου και του αδελφού του βουλευτή.
Στη Βουλή διαβιβάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τη δικογραφία που αφορά τον αδελφό και τη σύζυγο του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου.
Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας τού κ. Γιακουμάτου, ώστε να διερευνηθεί αν προκύπτει ποινική εμπλοκή τού βουλευτή στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας, οι υπεύθυνοι του οποίου ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις πλημμεληματικού βαθμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις τόσο τροφίμων του γηροκομείου όσο και υπάλληλων της οικονομικής αστυνομίας αποδίδουν στον βουλευτή ενεργό συμμετοχή στην επιχείρηση.
Ο βουλευτής και πρώην υπουργός με δηλώσεις του αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις οικονομικές δραστηριότητες της επιχείρησης.
Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι η σύζυγος και ο αδελφός του κ. Γιακουμάτου, καθώς και δύο υπάλληλοι της επιχείρησης για ανακριβή δήλωση φορολογικών στοιχείων που αφορά την οικονομική δραστηριότητα του Γηροκομείου Άγιος Χαράλαμπος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τροχαία: 11 νεκροί και 416 τραυματίες τον Φεβρουάριο στην Αττική – Βεβαιώθηκαν 33.749 παραβάσεις
- ΗΠΑ: Βύθισαν πολεμικό σκάφος του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν – Επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ
- The Beatles: Το μέλος της θρυλικής μπάντας που βρέθηκε πρώτο πίσω από τα σίδερα της φυλακής
- Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Ο αδερφός της Μαρίας Λαδά ξεσπά στο in για τον άδικο θάνατο της ΑμεΑ αδερφής του
- Super League 2: Ο Ολυμπιακός Β’ «πλήγωσε» τον Πανιώνιο (2-1), φαβορί για την άνοδο η Καλαμάτα! (2-0)
- Νεκρός και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

