Αποκλείει ο Ντράγκι τη μετακύλιση ελληνικών ομολόγων του ευρωσυστήματος
Κατηγορηματικά αποκλείει την ανανέωση (rollover) των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης, o πρόεδρος της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι απαντώντας στον ευρωβουλευτή Ν.Χουντή. Όπως εξηγεί, κάτι τέτοιο αντίκειται στο άρθρο 123 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ (απαγόρευση της νομισματικής χρηματοδότησης). Για νέο «χαστούκι» στην κυβέρνηση που εξακολουθεί να θεωρεί την επιλογή αυτή ως λύση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγορηματικά αποκλείει την ανανέωση (rollover) των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, o πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή.
Όπως εξηγεί κάτι τέτοιο αντίκειται στο άρθρο 123 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (απαγόρευση της νομισματικής χρηματοδότησης). Όταν το Eurogroup πρότεινε τη λύση (Φεβρουάριος 2012) δεν είχε ακόμη αξιολογηθεί και εξακριβωθεί έαν αυτή αντίκειται σε συνθήκες της ΕΕ, προσθέτει.
Για νέο «χαστούκι» στην κυβέρνηση που εξακολουθεί να θεωρεί την επιλογή αυτή ως λύση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σουηδία: Ένας 12χρονος φέρεται να πήγε σε άλλη πόλη για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου – Σκότωσε έναν 21χρονο
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τρεις αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στην Ισπανία
- Η «εντολή» της Μπαρτσελόνα στον Λεβαντόφσκι – «Σταμάτα να βάζεις γκολ…»
- ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική αφωνία για τον δήμαρχο Φλώρινας – Η λογοκρισία και η πατριδοκαπηλία, καταφύγιο των ανιστόρητων και των υποκριτών
- «Το πλάνο που έχει η Σεβίλλη για να κρατήσει τον Βλαχοδήμο» (pic)
