Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος ερευνώνται 137 υποθέσεις φοροδιαφυγής
Ξεπέρασαν τις 8.500 οι μηνυτήριες αναφορές που υπέβαλαν το 2013 οι εφορίες, τα ελεγκτικά κέντα και το ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής. Από τις υποθέσεις που παραπέμφθηκαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες οι 137 υποθέσεις αφορούσαν σε βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.
Ξεπέρασαν τις 8.500 οι μηνυτήριες αναφορές που υπέβαλαν το 2013 οι εφορίες , τα ελεγκτικά κέντα και το ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής.
Συγκεκριμένα, οι φορολογικές ελεγκτικές αρχές υπέβαλαν μηνύσεις σε περιπτώσεις παράλειψης υποβολής ή υποβολής ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, σε περιπτώσεις μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών, αλλά και σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή σχετική με πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία.
Σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις 8.523 συνολικά μηνυτήριες αναφορές οι 3.605 υποθέσεις παραπέμφθηκαν και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.
Από τις υποθέσεις που παραπέμφθηκαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες οι 137 υποθέσεις αφορούσαν σε βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.
Τα δε αθροιστικά ποσά που αναλογούν στο πλήθος των αναφορών για βεβαιωμένη φοροκλοπή άνω των 50.000 ανέρχονται σε 112,4 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442