Ήταν το ειδύλλιο που κάθε θαυμαστής του Χάρι Πότερ ήθελε να δει. Και τώρα η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ έρχεται να παραδεχτεί πως έκανε τεράστιο λάθος να παντρέψει την Ερμιόνη Γκρέιντζερ με τον Ρον Ουέσλι και όχι τον κεντρικό ήρωά της.

«Συγγνώμη, έκανα λάθος» λέει η συγγραφέας σε μία σπάνια συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Wonderland, εξομολογούμενη ότι η σχέση Ερμιόνης-Ρον πήγασε από δικούς της πολύ προσωπικούς λόγους.

«Έγραψα τη σχέση Ερμιόνης-Ρον ως μία μορφή εκπλήρωσης επιθυμίας. Στην πραγματικότητα έτσι ήλθε η σύλληψη της ιδέας. Για λόγους που έχουν ελάχιστα να κάνουν με τη λογοτεχνία και περισσότερο με εμένα να μένω προσκολλημένη στην πλοκή όπως την είχαν πρωτοφανταστεί, η Ερμιόνη έμεινε με τον Ρον» λέει σε απόσπασμα της συνέντευξης που επικαλούνται οι Sunday Times.

Η συγγραφέας των περιπετειών του Χάρι Πότερ αναφέρει πως γνωρίζει ότι η παραδοχή της θα ενοχλήσει τους μεγάλους θαυμαστές του Χάρι Πότερ, και τους προσφέρει την απολογία της.

«Το ξέρω, ζητώ συγγνώμη. Μπορώ να ακούσω τη λύσσα και τη μανία που μπορεί να έλθει από κάποιους φαν, αλλά για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, η [χρονική] απόσταση μου επέτρεψε να έχω εικόνα γι’ αυτό. Ήταν μία επιλογή που έκανα για πολύ προσωπικούς λόγους, όχι για λόγους αξιοπιστίας. Σας πληγώνω, λέγοντας το αυτό; Ελπίζω όχι».

Η Ρόουλινγκ συμπληρώνει δε πως η Ερμιόνη και ο Ρον σίγουρα σήμερα θα χρειάζονταν σύμβολο γάμου.

Ωστόσο, όπως έρχεται να σχολιάσει το περιοδικό Time, δεν φαίνεται να σκέφτηκε την πιθανότητα ότι η Ερμιόνη μπορεί να μην χρειαζόταν να παντρευτεί ούτε τον Ρον, ούτε τον Χάρι…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο