Ισχνή μείωση κατέγραψε ο τζίρος του λιανεμπορίου το Νοέμβριο
Ισχνή μείωση 0,1% κατέγραψε σε ετήσια βάση ο τζίρος του λιανεμπορίου το Νοέμβριο 2013, ενώ συνυπολογίζοντας τα καύσιμα η μεταβολή είναι μηδενική. Σε επίπεδο όγκου οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν, σε ετήσια βάση, αύξηση 3% με το υπουργείο Οικονομικών να μιλά για πρώτη άνοδο μετά από 44 μήνες συνεχούς μείωσης, που πιστοποιεί τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.
Ισχνή μείωση 0,1% κατέγραψε σε ετήσια βάση ο τζίρος του λιανεμπορίου το Νοέμβριο 2013, ενώ συνυπολογίζοντας τα καύσιμα η μεταβολή είναι μηδενική. Σε επίπεδο όγκου οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν, σε ετήσια βάση, αύξηση 3% με το υπουργείο Οικονομικών να μιλά για πρώτη άνοδο μετά από 44 μήνες συνεχούς μείωσης, που πιστοποιεί τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, χωρίς τα καύσιμα κατά το μήνα Νοέμβριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2012, σημείωσε μείωση 0,1%, έναντι μείωσης 16,9%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών, με τα καύσιμα, κατά το μήνα Νοέμβριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2012, σημείωσε μηδενική μεταβολή 0,0%, έναντι μείωσης 16,5%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Ο Δείκτης Όγκου χωρίς τα καύσιμα κατά το μήνα Νοέμβριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2012, σημείωσε αύξηση 3%, έναντι μείωσης 16,7%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
Ο Δείκτης Όγκου με τα καύσιμα, κατά το μήνα Νοέμβριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Νοεμβρίου 2012, σημείωσε αύξηση 2,9%, έναντι μείωσης 16,7%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.
ΥΠΟΙΚ: βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα
Στην άνοδο του όγκου των λιανικών πωλήσεων μετά από 44 μήνες συνεχούς πτώσης, εστιάζει το υπουργείο Οικονομικών, μιλώντας για άλλο ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει την βελτίωση του οικονομικού κλίματος.
Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Οι λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο του 2013 σημείωσαν άνοδο σε ετήσια βάση έπειτα από 44 μήνες (Μάρτιος 2010) συνεχούς μείωσης, σηματοδοτώντας -σε συνδυασμό με τη βελτίωση που παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης- σημαντική αλλαγή στο οικονομικό κλίμα, που αναμένεται να ενισχυθεί τους επόμενους μήνες.»
» Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης όγκου λιανικών πωλήσεων τον Νοέμβριο του 2013 αυξήθηκε κατά 2,9% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2012, και επιπλέον, τους τρεις μήνες που προηγήθηκαν, παρατηρήθηκε μία συστηματική αποκλιμάκωση του ρυθμού πτώσης του γενικού δείκτη.»
» Η βελτίωση του γενικού δείκτη προήλθε από την αύξηση των περισσότερων επιμέρους δεικτών που τον συνθέτουν, και κυρίως των κατηγοριών ένδυση-υπόδηση (30%) και έπιπλα- ηλεκτρικά είδη-οικιακός εξοπλισμός (19,2%)».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Eurobank Equities on Metlen: Resilient Profitability, Target Price of 56.20€
- Τα…. έβαλε με τον Μπόλντγουιν η σύντροφος του Ναν: «Σε σιχαίνομαι, μικρέ άντρα!» (pic)
- Τα πυρηνικά όπλα επιστρέφουν – Και έρχονται με «διάθεση εκδίκησης», μετά τη λήξη της συμφωνίας START
- «Μια ερωτική επιστολή προς όλους τους καλούς άντρες που γνωρίζω» – Η πρώτη ρομαντική κωμωδία του Αφγανιστάν
- Είναι ο χρόνος θεμελιώδες μέρος της πραγματικότητας; – Τι λέει η Φυσική εδώ και έναν αιώνα;
- Δεν νοείται να αφήσουμε το τυφλό κουταβάκι Πρίγκιπα χωρίς οικογένεια – Έτσι δεν είναι;


