Στα χέρια της κυβέρνησης τα δεδομένα για τους υδρογονάνθρακες
Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται πλέον τα δεδομένα των σεισμικών ερευνών που πραγματοποίησε στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδος και της Νότιας Κρήτης η νορβηγική εταιρεία PGS. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και τα δεδομένα έχουν πλέον περάσει στη βάση δεδομένων στο ΥΠΕΚΑ και από το Φεβρουάριο θα μπορούν να τα προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες.
Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται πλέον τα δεδομένα των σεισμικών ερευνών που πραγματοποίησε στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδος και της Νότιας Κρήτης η νορβηγική εταιρεία PGS.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε εντός των χρονοδιαγραμμάτων, όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ.Μανιάτης και τα δεδομένα έχουν πλέον περάσει στη βάση δεδομένων στο ΥΠΕΚΑ και από το Φεβρουάριο θα μπορούν να τα προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες.
Ο κ. Μανιάτης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «από την προκαταρκτική αξιολόγηση των δεδομένων προκύπτουν ενδιαφέρουσες γεωλογικές δομές που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με ανάλογες δομές σε περιοχές που ήδη παράγουν υδρογονάνθρακες σε γειτονικές χώρες», πιο συγκεκριμένα στη Νοτιοανατολική Ιταλία και στην Αλβανία.
Ο σκοπός της Αθήνας είναι πλέον «να πωλήσει» τα δεδομένα στους ενδιαφερόμενους και να προχωρήσει στον επόμενο γύρο παραχωρήσεων. Το θέμα των παραχωρήσεων συζητήθηκε και σε συνάντηση που είχε ο κ. Μανιάτης με εκπροσώπους της PGS αλλά και του γαλλικού οίκου BEICIP που λεςιτουργεί συμβουλευτικά προς την ελληνική κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όταν ο Μουρίνιο άκουσε τη συμβουλή του πατέρα του
- Οι ΗΠΑ στηρίζουν Όρμπαν εν όψει εκλογών – Ταξίδι Βανς στη Βουδαπέστη τον Απρίλιο
- LIVE: Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Παγιδευμένοι στον τροχό του χάμστερ: Δουλεύουμε περισσότερο, παράγουμε λιγότερο
- Κάλιαρι – Νάπολι 0-1: Το γκολ του ΜακΤόμινεϊ έκρινε το ματς
- ΑΠΘ: Πλήρης εφαρμογή της πρότασης του υπουργείου Παιδείας – Έλλειψη ελευθερίας καταγγέλλουν οι φοιτητές

