Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου

Το πρώτο μέρος του Nymphomaniac του Λαρς Φον Τρίερ συγκεντρώνει τα βλέμματα, σε μία μάλλον μέτρια κινηματογραφική εβδομάδα. Ιζαμπέλ Ιπέρ και Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδοξολογούν, ενώ μια γαλλική κωμωδία βαδίζει στα βήματα του Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Το πρώτο μέρος του Nymphomaniac του Λαρς Φον Τρίερ συγκεντρώνει τα βλέμματα, σε μία μάλλον μέτρια κινηματογραφική εβδομάδα. Ιζαμπέλ Ιπέρ και Νίκος Παναγιωτόπουλος παραδοξολογούν, ενώ μια γαλλική κωμωδία βαδίζει στα βήματα του Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Nymphomaniac: Part One

Το διαφήμισε ως ταινία πορνό, αλλά τελικά μάλλον παραπέμπει σε υπαρξιακό δράμα. Ένας άνδρας βρίσκει ημιλιπόθυμη και χτυπημένη την Τζο, μία νυμφομανή που αρχίζει να του αφηγείται την ιστορία της ζωής της. Ο Λαρς Φον Τρίερ προσεγγίζει το σεξ με τρόπο ολιστικό, θίγοντας θέματα ψυχανάλυσης, ηθικής, θρησκείας, κάνοντας συγκρίσεις με το ψάρεμα ή με τα ένστικτα που επικρατούν στην άγρια φύση. Η ιστορία της Τζο μοιάζει μεν αποσπασματική –κι αυτό γιατί βλέπουμε μόνο συγκεκριμένα κομμάτια της-, αλλά η παρουσία της Στέισι Μάρτιν (ερμηνεύει τη Τζο σε νεαρή ηλικία) και η εξαιρετική φωτογραφία της ταινίας, καθιστούν αυτό το εγχείρημα γοητευτικό. Πρόκειται, βέβαια, για το πρώτο μέρος της λογοκριμένης εκδοχής της ταινίας, καθώς εκείνη που έχει την πλήρη έγκριση του Τρίερ διαρκεί 5,5 ώρες.

Σκηνοθεσία: Λαρς φον Τρίερ
Πρωταγωνιστούν: Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Στέλαν Σάρσγκαρντ, Στέισι Μάρτιν, Κρίστιαν Σλέιτερ, Ούμα Θέρμαν, Σάια Λε Μπεφ

Στη χώρα των άλλων

Στην ταινία παρακολουθούμε τρεις διαφορετικές ιστορίες όπου οι ίδιοι πρωταγωνιστές επισκέπτονται μια παραλία στην Κορέα. Μικρές παρεξηγήσεις λόγω γλώσσας, ερωτικά φλερτ, όμορφα πλάνα από παραλίες και ήρωες μαγιό. Χαριτωμένη παραδοξολογία που, όμως, καταντά αρκετά κουραστική και ούτε η φρεσκάδα της Ιζαμπέλ Ιπέρ δεν μπορεί να τη σώσει.

Σκηνοθεσία: Χονγκ Σανγκ-Σου
Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Γιου Τζανσάν, Γιουν Γιουμί

Λιμουζίνα

Στα βήματα των Οπωροφόρων της Αθήνας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αποφάσισε να κάνει μία… πλάκα στο κοινό. Αυτό είναι η Λιμουζίνα του, μία κωμωδία παρεξηγήσεων (όπως δηλώνει ο ίδιος) και παραδοξοτήτων, ένα χαριτωμένο αστείο με αναφορές στη λογοτεχνία και την καθημερινότητα, όπου ο Μπέκετ μιλά ελληνικά με έναν νεαρό Έλληνα που θέλει να γίνει συγγραφέας. Ο νεαρός αυτός ξεκινά ένα ταξίδι στην Ελλάδα με την Κολέτ και έναν Γερμανό φίλο, όπου συμπτώσεις και παράδοξα συνεχίζονται. Σκηνή ανθολογίας εκείνη του τέλους, όπου ο Λευτέρης Βογιατζής υψώνει το ποτήρι του στον Νίκο Κουρή, σε ένα είδος αποχαιρετισμού προς το κοινό.

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Καταλειφός, Παύλος Χαϊκάλης, Τάκης Σπυριδάκης, Λευτέρης Βογιατζής

Εγώ, ο εαυτός μου και η μαμά

Όλοι θεωρούν ότι ο Γκιγιόμ είναι ομοφυλόφιλος. Ο ίδιος αισθάνεται κορίτσι και κοπιάρει τη συμπεριφορά της μητέρας του. Ωστόσο, τα πράγματα με τη σεξουαλική ταυτότητα δεν είναι καθόλου εύκολα και ο Γκιγιόμ θα κληθεί να επανεξετάσει τα πράγματα. Ο Γκιγιόμ Γκανέ μεταφέρει στο σινεμά μια θεατρική του επιτυχία –κάτι που φαίνεται και στον τρόπο χειρισμού του θέματός του και στον τρόπο κινηματογράφησης. Υπάρχουν μεν χαριτωμένα σχόλια για τη σεξουαλική ταυτότητα, από την άλλη, η ταινία δεν σε πείθει για το αποτέλεσμα, ενώ κάποιες φορές δεν ξεφεύγει από τα χοντροκομμένα αστεία. Ο Γκανέ ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και εκείνον της… μητέρας του με τρόπο σίγουρα αξιομνημόνευτο.

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Γκαγιέν
Πρωταγωνιστούν: Γκιγιόμ Γκαγιέν, Αντρέ Μαρκόν, Φρανσουάζ Φαμπιάν, Ντάιαν Κρούγκερ

Ηρακλής: Η αρχή του θρύλου

Ο γνωστός μυθολογικός ήρωας σκοτώνει το λιοντάρι της Χαιρώνειας και καταλήγει σκλάβος και μονομάχος στην Αίγυπτο και τη Σικελία. Ακολουθούν διάφορες μονομαχίες και στη συνέχεια ο Ηρακλής διεκδικεί τον θρόνο της Τίρυνθας και μια ωραία πριγκίπισσα από την Κρήτη.

Σκηνοθεσία: Ρένι Χάρλιν
Πρωταγωνιστούν: Κέλαν Λάτζ, Σκότ Άντκινς, Λίαμ Μάκιντραιρ

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024