Η Ολλανδία επελέγη τελικά ως η έδρα του, πλήρως ενοποιημένου πλέον, ομίλου Fiat-Chrysler, ο οποίος στο εξής θα ονομάζεται Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ενώ, η Βρετανία θα αποτελέσει την φορολογική του έδρα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις.

Η εισαγωγή των μετοχών του νέου ομίλου θα γίνει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο θα είναι και το πρωτεύον για τη διαπραγμάτευση της μετοχής του, ενώ οι μετοχές θα είναι εξίσου διαπραγματεύσιμες και από το Μιλάνο ως δευτερεύοντος χρηματιστηρίου και όπου ήταν εισηγμένες οι μετοχές της Fiat.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Chrysler από την Fiat στις 21/1/2014 και την πλήρη ενοποίησή τους σε έναν ενιαίο όμιλο ο οποίος αποτελεί την έβδομη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

«H επιλογή της Ολλανδίας και της Βρετανίας θα επιτρέψουν στον όμιλο μια καλύτερη φορολογική μεταχείριση τόσο σε ό,τι αφορά τα μερίσματα όσο και τα κέρδη», αναφέρει, η Monica Bosio, οικονομική αναλύτρια στην Intessa Sanpaolo στο Μιλάνο.

Όπως και να έχει, σύμφωνα με τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις η δημιουργία του νέου ομίλου δεν θα έχει αντίκτυπο σε θέσεις εργασίας στην Ιταλία ή οπουδήποτε αλλού.

auto.in.gr