Οι Daft Punk από τη Γαλλία ήταν οι μεγάλοι νικητές στην 56η απονομή των βραβείων Γκράμι. Κέρδισαν για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς Random Access Memories, καθώς και άλλα τέσσερα βραβεία (καλύτερου τραγουδιού για το Get Lucky, καλύτερης εμφάνισης ποπ συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου).

Το ντουέτο της ραπ Macklemore & Ryan Lewis παρέλαβε τέσσερα Γκράμι: καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερης ερμηνείας ραπ, καλύτερου τραγουδιού ραπ (Thrift Shop) και καλύτερου άλμπουμ ραπ (The Heist).

Γκράμι για το καλύτερο άλμπουμ R&B παρέλαβε η Αλίσια Κις για το Girl on Fire.

Γκράμι για το καλύτερο άλμπουμ της μουσικής κάουντρι παρέβαλε ο Κέισι Μάσγκρεϊβ για το Same Trailer Different Park.

Η 17χρονη Νεοζηλανδή Λορντ βραβεύτηκε με δύο Γκράμι: καλύτερου ποπ τραγουδιού της χρονιάς και καλύτερης ποπ σόλο εμφάνισης για το Royals.

Γκράμι καλύτερου ροκ άλμπουμ της χρονιάς παρέλαβαν οι Led Zeppelin για το Celebration Day, καλύτερης ροκ εμφάνισης οι Imagine Dragons για το Radioactive, καλύτερου εναλλακτικού άλμπουμ οι Vampire Weekend για το Modern Vampires Of The City και για τα καλύτερα φωνητικά σε ποπ άλμπουμ βραβεύτηκε ο Bruno Mars για το Unorthodox Jukebox.

Στην τελετή εμφανίστηκαν οι Πολ Μακάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ -σε μία σπάνια κοινή τους εμφάνιση.

Η Beyonce, η οποία τραγούδισε με τον σύζυγό της Jay Z, εντυπωσίασε με τη σέξι εμφάνισή της.

Ο Λεωνίδας Καβάκος διεκδικούσε Γκράμι στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας Μουσικής Δωματίου/Μικρού Συνόλου.

Ωστόσο, το Γκράμι στη συγκεκριμένη κατηγορία πήγε στο Roomful of Teeth των Brad Wells & Roomful Of Teeth.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters