Ευφραιμίδη Μαρίλη, φωτό: abacapress, imaxtree

Τα 10 σημαντικότερα βήματα στο δρόμο της Cara προς την κορυφή της μόδας, όπως καταγράφονται στη μόνιμη στήλη του περιοδικού Marie Claire.
Οι τρεις αδερφές
Γεννιέσαι στις 12 Αυγούστου 1992 στο Τσέλσι του Λονδίνου από την Παντόρα και τον Τσαρλς Χαμαρ Ντελεβίν. Οι μεγαλύτερες αδερφές σου, η Κλόι που σε περνάει οκτώ χρόνια και η Πόπι που σε περνάει έξι, παίζουν μαζί σου σαν να είσαι η κούκλα τους. Νονοί σου είναι η Τζόαν Κόλινς και ο Νίκολας Κόλριτζ, πρόεδρος της εκδοτικής εταιρείας Conde Nast International. Οι γονείς σου και οι πρόγονοί σου ασχολούνται με τις εκδόσεις, την πολιτική, τα ακίνητα και έχουν στενές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Είσαι αγοροκόριτσο και ακόμα και όταν πρέπει να ντυθείς παρανυφάκι για το γάμο της θείας σου, αρνείσαι να πας στην εκκλησία χωρίς το σορτς του ποδοσφαίρου κάτω από το φόρεμά σου.
Απεξάρτηση
Η μητέρα σου Παντόρα, γεννημένη το 1960, ήταν το «it girl» των 80s και κολλητή φίλη της Σάρα Φέργκιουσον (μέλλουσας δούκισσας του Κεντ) από το σχολείο. Ωστόσο ο εθισμός στην ηρωίνη κάνει ολόκληρο το Λονδίνο να μιλάει για μία «άτυχη» οικογένεια. Οι περιπέτειες της τη ρίχνουν τόσο χαμηλά ώστε κατά καιρούς φεύγει από το σπίτι, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να σας προσφέρει όλα όσα θα ήθελε αλλά και για να σας προστατεύσει από τις τραυματικές εμπειρίες. Εσύ και οι αδερφές σου μεγαλώνετε χωρίς να υποψιάζεστε τίποτα. Κάποια στιγμή, όταν είστε στην εφηβεία, οι γονείς σας σάς μιλούν ανοιχτά για το πρόβλημα. «Αν μάθαμε ένα πράγμα από αυτήν την ιστορία, είναι να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με ειλικρίνεια. Μας προειδοποίησαν να προσέχουμε για ορισμένα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά μας που θα δείξουν αν έχουμε κληρονομική προδιάθεση για εξάρτηση, κάτι που ευτυχώς καμία μας δεν έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής. Αν ποτέ έχουμε ένα πρόβλημα, όχι μόνο με ουσίες, ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε σ’ εκείνη». Η μητέρα σου σήμερα είναι καλά και εργάζεται σαν personal shopper στο Selfridges. Όσο για την πλούσια γκαρνταρόμπα της από τα 70s και τα 80s, την κρατάει κλειδωμένη και δεν δίνει το κλειδί στις κόρες της, ιδίως από τότε που ανακάλυψε ότι μερικά κομμάτια έλειπαν.
Χάνα Μοντάνα
Στα 10 σου ποζάρεις στο φακό του Μπρους Γουέμπερ για λογαριασμό της ιταλικής Vogue αλλά δεν ευχαριστιέσαι ιδιαίτερα την εμπειρία. Φοράς τα καπέλα του Φίλιπ Τρέισι και εντυπωσιάζεις τόσο το δημιουργό ώστε δηλώνει για σένα: «Ίσως η Κάρα να μην το θυμάται αλλά ήταν εκτυφλωτική. Πιστεύω ότι θα φτάσει και θα ξεπεράσει την Κέιτ Μος». Κατά βάθος θέλεις να γίνεις ηθοποιός ή μουσικός και στα 12 σου παίζεις ντραμς στο γκρουπ The Clementines. Σκέφτεσαι ότι δεν έχεις χρόνο για χάσιμο οπότε ζητάς από τους γονείς σου να σου κάνουν δώρο έναν ατζέντη για τα γενέθλια σου. «Ήθελα να γίνω σταρ του Disney Channel. Ήθελα να είμαι η Χάνα Μοντάνα». Εκείνοι λένε όχι.
Αλίκη
Στα 17 σου, και ενώ είσαι ακόμα μαθήτρια στο ιδιωτικό σχολείο Bedales, μαθαίνεις ότι ο Τιμ Μπάρτον ετοιμάζεται να μεταφέρει στην οθόνη την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Ετοιμάζεις μόνη σου ένα βίντεο για οντισιόν και τους το στέλνεις. «Ήμουν υπερβολική στην ερμηνεία μου. Σαν ένα νεαρό κορίτσι που μεγαλοποιεί όλα του τα συναισθήματα». Στη δεξίωση ενός γάμου, σε πλησιάζει μία άγνωστη και σου λέει: «Δεν με ξέρεις αλλά εγώ ξέρω ακριβώς ποια είσαι». Είναι η Λιλί Ζάνουκ, σύζυγος του παραγωγού της ταινίας Ρίτσαρντ Ζάνουκ, και σου λέει ότι όλοι ξετρελάθηκαν με το βίντεο. «Πήγα στο σπίτι του Τιμ Μπάρτον και τον γνώρισα. Δεν πήρα το ρόλο αλλά αυτό άναψε μία φωτιά μέσα μου».
Συμμαθήτρια
Η καλύτερή σου φίλη στο σχολείο ονομάζεται Ζενεβιέβ Γκάρνερ και κάνετε παρέα από 5 χρονών. Η μαμά της είναι η Σάρα Ντούκας, η σκάουτερ μοντέλων που ανακάλυψε την Κέιτ Μος και ιδιοκτήτρια ενός από τα πιο πετυχημένα πρακτορεία, του Storm. Είναι επίσης ο άνθρωπος που επιμένει να ασχοληθείς με το μόντελινγκ. Εσύ πέρα από κάτι φωτογραφήσεις για τη σοκολάτα Cadbury’s αρνείσαι. «Τι έχω να δείξω εγώ όταν υπάρχουν τόσα μοντέλα που είναι ψηλότερα (με 1,75 είσαι η πιο κοντή στα σόου), πιο αδύνατα και πιο όμορφα. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι και πολύ γυναίκα. Δεν είχα καν στήθος μέχρι τα 18 μου». Αυτό που τελικά σου κινεί το ενδιαφέρον είναι ότι στο μόντελινγκ μπορείς να παίζεις διαφορετικούς ρόλους. «Ίσως γι’ αυτό με πρόσεξαν. Φέρομαι στην κάμερα σαν να ήταν άνθρωπος. Κοιτάζω μέσα της. Οι φωτογραφίες είναι κάτι επίπεδο, πρέπει να βάζεις ζωή μέσα τους».
Συμβόλαιο
Στα 18 σου υπογράφεις το πρώτο σου συμβόλαιο με τον οίκο Burberry. Γίνεσαι το πρόσωπο των καλλυντικών του και το μοντέλο για τη φωτογράφιση της ανοιξιάτικης καμπάνιας του. Αρχίζεις να παίρνεις αυτή τη δουλειά στα σοβαρά. «Πρέπει να μάθω να εκτελώ εντολές και να ερμηνεύω ένα κόνσεπτ. Δεν έχω εγωισμό μπροστά στην κάμερα, εγκαταλείπω το εγώ μου και εμπιστεύομαι την ομάδα με την οποία συνεργάζομαι». Το Φεβρουάριο του 2011 περπατάς για πρώτη φορά στην πασαρέλα του Burberry στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. «Το catwalk είναι πιο θεατρικό από τη φωτογραφία. Έχεις μόνο μία ευκαιρία και πρέπει να τα καταφέρεις». Φυσικά εντυπωσιάζεις και είσαι διαρκώς κλεισμένη για όλες τις Εβδομάδες Μόδας στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη που θα ακολουθήσουν.
Παρθένα
Στην Άννα Καρένινα (2012) υποδύεσαι το αντικείμενο του πόθου του κόμη Βρόνσκι, είσαι δηλαδή «η παρθένα». Το όνειρο σου για κινηματογράφο όχι μόνο γίνεται πραγματικότητα, αλλά ακόμα και η ίδια η παραγωγή ξεπερνάει κάθε σου προσδοκία. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που έμεινα άγρυπνη πολλές νύχτες». Ακόμα περισσότερο άγχος σου δημιουργούν οι σκηνές σεξ που πρέπει να γυρίσεις. Η Κίρα Νάιτλι, που έχει τις δικές της στην ίδια ταινία και τις έχει τελειώσει πριν από σένα, σε συμβουλεύει να χαλαρώσεις. Να ξεχάσεις τον εαυτό σου και να αισθανθείς ότι όλα όσα συμβαίνουν δεν αφορούν εσένα αλλά το ρόλο. Στην παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο εμφανίζεσαι με ένα αστραφτερό μεταλιζέ μίνι φόρεμα Burberry, εντελώς κόντρα με το ρομαντικό ύφος της ταινίας, και αποδεικνύεις για άλλη μία φορά ότι είσαι χαμαιλέων. Σε λίγες μέρες ανακηρύσσεσαι μοντέλο της χρονιάς από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας.
Προσανατολισμός
Στα 21 σου μένεις ακόμα με τους γονείς σου στην οικογενειακή έπαυλη στο Μπελγκρέιντ, το αριστοκρατικό προάστιο του Λονδίνου, και αυτή είναι η μόνη ακριβής πληροφορία για την προσωπική σου ζωή. Τα μπλογκ κατά καιρούς μιλάνε για τη σχέση σου με το Χάρι Στάιλς των One Direction, τον τραγουδιστή Τζέικ Μπαγκ, τον νιγηριανό ηθοποιό Άκι Ομοσάιμπι (με τον οποίο παίζετε μαζί στο Kids in Love (2014)). Ωστόσο ο μόνος άνθρωπος που σε αποκαλεί «γυναικούλα μου» είναι η Ρίτα Όρα. «Είναι επίσημα δική μου. Την έχω αποσύρει από την αγορά. Φωνάζουμε η μία την άλλη «γυναικούλα μου». Σαν το άλλο σου μισό» λέει για σένα μετά τα γυρίσματα που κάνατε για τα βίντεο-κλιπ της Facemelt, και κανείς δεν μπορεί να πει αν όλα αυτά λέγονται για την προώθηση του τραγουδιού ή αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Φίλες
Σε ένα σόου της Victoria’s Secret βλέπεις τη Ριάνα να τραγουδάει live και ενθουσιάζεσαι. Πηγαίνεις να τη βρεις και της λες «Κυρία μου, είστε φανταστική, σας λατρεύω, είστε τόσο σέξυ όταν τραγουδάτε που μας κάνετε όλες να ντρεπόμαστε». Μετά της δίνεις ένα χαστούκι στα οπίσθια και γίνεστε φίλες. Με έναν εξίσου ιδιαίτερο τρόπο χαιρετάς τη Σιένα Μίλερ στο Met Ball του περασμένου Μαΐου: μ’ ένα φιλί στο στόμα. Εκείνη όμως που αποδεικνύεται αληθινή φίλη είναι η Κέιτ Μος, το τοπ-μόντελ με το οποίο αρέσει σε όλους να σε συγκρίνουν. Λίγο πριν το σόου του Louis Vuitton στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, βγάζεις εξανθήματα σε όλο σου το σώμα και οι μακιγιέρ επιστρατεύουν όλα τους τα υλικά για να τα καλύψουν. Όταν σε βλέπει η Κέιτ, που πρωταγωνιστεί σε αυτή την επίδειξη, ανησυχεί πραγματικά και σου λέει ότι πρέπει να πάτε στο γιατρό. Το απόγευμα μετά το σόου, σε συνοδεύει η ίδια και η διάγνωση δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Υποφέρεις από ψωρίαση, ένα αυτοάνοσο νόσημα που υποτροπιάζει κάθε φορά που στρεσάρεσαι.
ΚΑΙ…
Είσαι το αγοροκόριτσο που έγινε κύκνος και φοράει με χάρη τόσο το τζιν της όσο και τα πιε-ντε-πουλ της Chanel, το μοντέλο που έχει 2.800.000 οπαδούς στο Instagram (o Ομπάμα έχει 2.500.000), το τοπ-μόντελ με την άτακτη προσωπική ζωή που έρχεται να πάρει το θρόνο της Ναόμι Κάμπελ και της Κέιτ Μος των 90s. Είσαι η εκκολαπτόμενη ηθοποιός που έκανε το ντεμπούτο της σε υπερπαραγωγή, το μανεκέν που τώρα γυρίζει την επόμενη ταινία του και παίρνει στους ώμους του έναν πολύ σημαντικό ρόλο: υποδύεσαι την Αμάντα Νοξ, την κατηγορούμενη που καταδικάστηκε για το φόνο της συμφοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρχερ και στη συνέχεια αθωώθηκε, στην ταινία του Μάικλ Γουίντερμποτομ The Face of an Angel (2014). Είσαι η κοσμική που δίνει πάντα αφορμές για κουτσομπολιό, που διασκεδάζει πολύ όταν προκαλεί, είσαι δηλαδή μία σταρ για πολύ ακόμα.

woman.in.gr