Αυστηρό μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τον Χριστόδουλο Ξηρό
Tη «βαθύτατη ανησυχία» τους για το γεγονός ότι Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει ασύλληπτος, καθώς και για το μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του με απειλές για πράξεις βίας, εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προτρέποντας την κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή.
Tη «βαθύτατη ανησυχία» τους για το γεγονός ότι Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει ασύλληπτος, καθώς και για το μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του με απειλές για πράξεις βίας, εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προτρέποντας την κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή.
Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν βαθύτατα που ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, η οποία σκότωσε 5 υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας, παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απευθύνει νέες προτροπές για βία».
Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με Έλληνες που ασχολούνται με την υπόθεση, προσθέτοντας:
«Συνεχίζουμε να προτρέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή. Όπως υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια
- Πρωτιά της Κρήτης στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2025
- Άι Βασίλης από τα Temu – Γιατί ο «ανένδοτος» της ΕΕ κατά των εισαγωγών από κινέζικες πλατφόρμες μπάζει νερά
- Μαξίμου: Τα παίζει όλα για όλα στον κοινωνικό αυτοματισμό κατά των αγροτών, πασχίζει να επαναφέρει «Μητσοτάκης ή χάος» και «θετική ατζέντα»
- «Η Κρουζ Αζούλ θέλει 10 εκατ. ευρώ για τον Γιακουμάκη»
- «Δεν υπάρχει γυρισμός»: Οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες να πετάξουν τη μαντίλα


