WSJ: Επιβεβαιώνεται το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας
Η Ελλάδα παρουσίασε την προηγούμενη χρονιά το πρώτο της, σε μια δεκαετία, πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με νέα στοιχεία, εκπληρώνοντας έτσι τον όρο-κλειδί των διεθνών πιστωτών έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Η Ελλάδα παρουσίασε την προηγούμενη χρονιά το πρώτο της, σε μια δεκαετία, πρωτογενές πλεόνασμα, σύμφωνα με νέα στοιχεία, εκπληρώνοντας έτσι τον όρο-κλειδί των διεθνών πιστωτών έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ότι το πλεόνασμα της κεντρικής διακυβέρνησης το προηγούμενο έτος, ανήλθε στα 691 εκατ. ευρώ.
Λαμβάνοντας υπόψη τα κονδύλια της ΕΕ προς την Ελλάδα για δημόσια έργα, τα οποία θα καταβληθούν τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 είναι σύμφωνο με το πλεόνασμα των 812 εκατ. ευρώ, που έχει περιληφθεί στον τελευταίο προϋπολογισμό, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Η εκτέλεση του προϋπολογισμού επιβεβαιώνει και ενισχύει τις εκτιμήσεις μας για την χρονιά που πέρασε» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Η χώρα μας, μετά από πολλά χρόνια και τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν».
Για τους δώδεκα μήνες του έτους, η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα έσοδα του κράτους αυξήθηκαν στα 52,9 δισ. από 51,9 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν στα 58,3 δισ. ευρώ από 67,6 δισ. ευρώ. Τα τελικά ποσά του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2013, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία τον Απρίλιο, αναφέρει η Wall Street Journal.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο
- Βουρδέρης: «Αυτή η ομάδα απαξιώθηκε και δεν το αξίζει»
- Θεσσαλία: Κοντά στα όρια υπερχείλισης ο Πηνειός
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του θανάτου και τον περιμένω με ανυπομονησία»
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
- Παπασταύρου: Τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον η υπουργική συνεδρίαση του 3+1 – «Η επιθετικότητα δεν οδηγεί σε επιρροή», διαμηνύει στην Τουρκία
