Επιχείρηση «αποκλεισμού της Μπανγκόκ» ξεκινούν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές
Συνεχίζοντας τις προσπάθειές τους να ρίξουν την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, οι διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη ξεκίνησαν την επιχείρηση «αποκλεισμού της Μπανγκόκ». Η αστυνομία εμφανίζεται να κρατά στάση «διακριτικής επαγρύπνσης», χωρίς υπάρχουν σημάδια πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επέμβει με βία εναντίον της κινητοποίησης.
Συνεχίζοντας τις προσπάθειές τους να ρίξουν την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γινγκλάκ Σιναουάτρα, οι διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη ξεκίνησαν την επιχείρηση «αποκλεισμού της Μπανγκόκ».
Η αστυνομία εμφανίζεται να κρατά στάση «διακριτικής επαγρύπνσης», χωρίς υπάρχουν σημάδια πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επέμβει με βία εναντίον της κινητοποίησης, όπως αναφέρει το Reuters.
Από το ξέσπασμα της νέας περιόδου πολιτικής έντασης στην Ταϊλάνδη το Νοέμβριο, με κινητοποιήσεις υπό την αντιπολίτευση, έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άτομα (ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί).
Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα, πριν τη νέα κινητοποίηση, υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς κοντά σε κτίριο της κυβέρνησης στην πρωτεύουσα αλλά και στα κεντρικά του γραφείου του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος.
Το πρωί της Δευτέρας, οι διαδηλωτές είχαν στήσει οδοφράγματα και κατασκηνώσεις σε επτά κομβικά σημεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυξάνονται οι φωνές στη Fed για αύξηση επιτοκίων
- Περισσότερες από 410 συλλήψεις στη Γαλλία, οι 283 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]
- Οι Ορέσνικ «δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας», λένε Ουκρανοί εμπειρογνώμονες – Τι τους τρομάζει
- Μετεωρίτης εξερράγη στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, τρομάζοντας τις ΗΠΑ
- UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει «σε κίνδυνο» το εκπαιδευτικό σύστημα
- Ισραηλινοί στρατιώτες «στήνουν» φωτογράφιση ανήλικου Παλαιστινίου με όπλο και σημαία [βίντεο]

