Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο στο θέατρο Μπάντμιντον

Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο στο θέατρο Μπάντμιντον

Πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου πραγματοποιεί στο θέατρο Μπάντμιντον το μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο». Πρόκειται για μια παράσταση που αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Ένα παιχνίδι αναμνήσεων που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, πρόζας και μελωδίας, ρεαλισμού και μυθοπλασίας.

Πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου πραγματοποιεί στο θέατρο Μπάντμιντον το μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο».

«Είναι ένα όνειρό μου, που εκπληρώνεται μετά από πολλά χρόνια. Θαύμαζα, αγαπούσα, λάτρευα τη Σοφία Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα όχι να την ενσαρκώσω… Δεν παίζω τη Σοφία Βέμπο, απλώς αναφέρομαι σε αυτή» δήλωσε για την παράσταση η Μαρινέλλα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μπάντμιντον.

Πρόκειται για μια παράσταση που αναφέρεται στην πολυτάραχη ζωή και τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Ένα παιχνίδι αναμνήσεων που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, πρόζας και μελωδίας, ρεαλισμού και μυθοπλασίας.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Πέτρος Ζούλιας, ο οποίος υπογράφει και τα κείμενα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η παράσταση δεν είναι μουσειακή, ούτε ένα φιλολογικό αφιέρωμα, αλλά ζωντανή. Είναι μια συνάντηση του σήμερα με το χθες. Μια Ελλάδα που και τότε όπως και τώρα, βασανίζεται, πονάει, αντιμετωπίζει φτώχια και δυσκολίες, έχει όμως και μια ανθρωπιά, μια καθαρότητα και μια πίστη. Αυτό που μπορεί σήμερα να έχουμε χάσει εμείς, αφού η δύναμη, τα πιστεύω και οι αρχές μας έχουν κλονιστεί.»

Και συμπληρώνει: «Τη Βέμπο την πλησίασα μέσα από τη Μαρινέλλα. Αυτό που γράφτηκε είναι εμπνευσμένο από την προσωπικότητα ενός ζωντανού θρύλου, της Μαρινέλας και η Μαρινέλλα είναι ένα σπουδαίο όχημα για να γίνει αυτό το ταξίδι. Φορτώνει επάνω της όλη την ιστορία της Βέμπο, παίρνει όλον αυτό τον υπέροχο όγκο των τραγουδιών και μας πάει σε ένα συγκινητικό ταξίδι, σε μια μυθοπλασία που μόνο η μαγεία του θεάτρου μπορεί να τη φτιάξει. Σαν θεατής, ακούγοντας τα τραγούδια της παράστασης, αισθάνεσαι πιο δυνατός.»

Η Μαρινέλλα, «συναντά» επί σκηνής μια γυναίκα θρύλο, που υπήρξε πρότυπο και έμπνευσή της σε ολόκληρη την καλλιτεχνική της πορεία. Η Βέμπο που με την ισχυρή της προσωπικότητα ταυτίστηκε με την Ελλάδα και την ιστορία της και έγινε η φωνή της, ζωντανεύει μέσα από τη φωνή της Μαρινέλλας και μαζί ξεδιπλώνουν την ιστορία μιας ολόκληρης εποχής, που σημάδεψε η παρουσία της σπουδαίας τραγουδίστριας και θεατρίνας Σοφίας Βέμπο.

«Η Σοφία Βέμπο, η εθνική μας τραγουδίστρια, την οποία δυστυχώς οι νέες γενιές την έχουν ταυτίσει πιο πολύ ως τραγουδίστρια την νίκης με το έπος του ΄40, ξεχνάνε ότι πίσω από αυτό βρίσκεται μία πρωτοπόρα γυναίκα και τραγουδίστρια με ένα έπος ζωής. Η Μαρινέλλα με το κύρος και την ιστορία της είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να μας την συστήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Λιάβας, μουσικός επιμελητής της παράστασης.

Δίπλα στη Μαρινέλλα- Βέμπο, ο Τραϊφόρος του Χρήστου Στέργιογλου, ένας παλιός επιθεωρησιακός θεατρίνος, ο Παυλάρας, του Αντώνη Λουδάρου κι ένα καστ 50 ηθοποιών και τραγουδιστών, βοηθούν να ξεδιπλωθεί όλο το κουβάρι μιας σύνθετης προσωπικότητας, μιας δύσκολης εποχής και ενός μουσικού θησαυρού, μιας παρακαταθήκης για τους νέους.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Μαρινέλλα, Αντώνης Λουδάρος, Χρήστος Στεργιόγλου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μιχάλης Μαρίνος, Τζένη Μπότση, Αγορίτσα Οικονόμου, Χρήστος Πλαϊνης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου και ο Τάσος Κωστής, Νεφέλη Ορφανού. Μαζί τους οι: Ελένη Καρακάση, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Ζωή Ναλμπάντη, Γιώργος Γιαννακάκος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Λούσα Μαρσελλου, Κώστας Βελέντζας, Λίνα Εξαρχου, ‘Αντεια Ολυμπίου, Σπύρος Παππάς, Λήδα Μανουσάκη, Μανώλης Θεοδωράκης, Δήμητρα Σιγάλα, Αδάμ Τσαρούχης, Χρήστος Γεωργαλης, Γιάννης Αθητάκης, Αλεξάνδρα Κουλούρη, Εύα Βάρσου, Δημήτρης Γαλάνης, Σταυρίνα Ψιμοπούλου.

Οι χορογραφίες ανήκουν στον Φωκά Ευαγγελινό, τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Λάμπρος Λιάβας, ενώ τα κοστούμια επιμελείται η Εύα Νάθαινα. Μαέστρος της παράστασης είναι ο Γιώργος Ζαχαρίου.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:00 κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 10 ευρώ (φοιτητικό) έως 45 ευρώ (Α’ ζώνη), ενώ η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, τηλεφωνικά στο 210 8840600 και ηλεκτρονικά από τις ιστοσελίδες abcd.gr και viva.gr .

Το μιούζικαλ «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο», έχει ήδη έτοιμες τις βαλίτσες του για τη Θεσσαλονίκη, καθώς παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 5 Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024